SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Wednesday, December 29, 2010

KARI TAK KARI VS BUAH PUTAT

Korang penah dengor tak name resepi ayam masak kari tak kari? Hmmm... sure tak penah kan? Sebab resepi tu aku yang kasik name. Menu fav aku tuh! Harus la dimasak oleh mak aku kan... Heh3...

Actually, takde hape2 pun. Dia same jer cam ayam masak kari tuh. Tapi, yang nie tak buh santan. Kuah pekat2. Ayam tu plak, potong kecik2. Kalau makan ngan roti/nasik... perrgghhh..! Marvellous, babe..! ;P


~ Inilah rupe ayam masak kari tak kari tersebut. Rupa cam tak semenggah tapi, dia punye aroma & taste, memang semenggah abislah! ;D Ntah camne ntah aku buleh dapat idea nak kasik name resepi tuh?! Aku pun tak tau. Tapi yang pasti, bile aku request ayam kari tak kari kat mak aku, beliau memang memahami! ;D


~ Nie plak buah putat iaitu sejenis ulam. Mak Yang aku yang tanam kat laman umah. Agak2 teringin, mak aku just mintak & petik2 jerk.


~ Sampai tak sempat nak duduk mak aku tumbuk sambal belacan! He3... Well... tidaklah lengkap if makan ulam buah putat without sambal belacan. Kira macam irama & lagu, gitu..! If 1 takde, maka pincanglah ia..! Ecewah! ;P


~ Sambal belacan yang vogue da vass! Berasap telinga, babe..! Ha3...

Well... aku tak reti makan buah putat nih! Tapi, mak & my 'sayang' memang teror la makan... Kira jadik fav diorang gak la... Diorang kata, buah putat nie rase dia bese jer. Kelat2 sket tapi, tak la pahit cam peria, katanye... Pastu, bile diorang makan, buleh dengor la bunyik 'kruk krak..., kruk krak...' iaitu bunyik buah putat kene geget/kunyah. Macam best jer tau bile dengor sound effect tuh. Tapi, nak buat camne sebab ah kak memang tak reti nak makan. Nak mengetest pun tak reti, owh..! Hu3...

Korang penah/sker makan buah putat tak?

4 comments:

J@J@ / Bini The Rock said...

buah putat pon tak pnh jumpa daaaa..makan ape ntah lagi!

hehe!

ArELeEz said...

J@J@ / Bini The Rock,
owh.. ye ke? hmm.. leez pun baru jer 'b'kenalan' ngan buah putat nih. he3..

azzey said...

Areleez: bauh putat?..heh3....jgn buah pusat dah...hi3.....

ArELeEz said...

azzey,
aah. puTat lah!

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google