SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Tuesday, December 21, 2010

TERJAH TOM YAM!!!

Pada suatu hari yang tenang, di opis yang ku sayang & di waktu tengahari yang terang-benderang... (Ecewah! Hiks...)

Truttt2... Truttt2... (sound effect ringtone handphone yang tak buleh blah!)

Aku: Hello..! Ha, mak! Ade hape, ek?

Mak aku: Saje jer... Dah makan ke belum?

Aku: Belum. Kan belum pukul 1 p.m lagik... Kejap lagik nak gi makan la...

Mak aku: Ooo... Mak pun baru nak makan nie. Baru nak baca bismillah... He3... Eh! Kalau nak makan tom yam, datang la sini. Mak ade masak tom yam hari nie.

Aku: Ooo... hokay2! Nanti orang tanye pak cik (panggilan untuk my 'sayang' yang aku bahasakan kat family aku. Glamour tak? Hiks...) dolu. Kalau takde hape2, kitorang pegi la.

After say bye2 to mak, aku pun sambung buat keje. Tapi, tak buleh concentrate sebab dok terbayang2 tom yam yang best, yang mak aku masak. Dah la memang time lunch hour time tuh! Slurrppp3..!!! Tapi, kene tahan2 dolu sebab waktu rehat yang pendek (1 jam) tak memungkinkan aku untuk terjah umah mak. Buat kelam-kabut jer kang! Belah petang baru we ols gi. Balik keje, terus berdesup ke umah mak! Tom yam punye pasal kan... He3...

& merasalah aku makan tom yam air tangan mak hari tu... Marvellous, noks..! Dah tak pikir diet dah! Terus tak sedar dirik! Terus lupa daratan! Pastu, terus nangis! Nyesal sebab sudah mok2 kembali... Uwaaaawaawaaa........

8 comments:

Elyn said...

uwaa nak tomyam mak masak gak!!

azzey said...

Areleez: yelagh tu..ada yg nak masakkan....

Faizaharis2 said...

waaaa ceta pasal tomyammm...terus terbayang2 yg sedap2...

meare said...

hg ni leez,kalu mkn lebih je msti nyesal,xbaik tau,tu reezeki.makan je sementara ada rezeki n badan sihat,kalu rs tembam cover la balik ngn senaman.xyah la nk diet2,xsemua org dpt makan tau.

ArELeEz said...

Elyn,
relax2.. jgn nangis2. silalah balik umah mak anda & mintak beliau masakkan tom yam best! he3..

ArELeEz said...

azzey,
aloolooloo..

ArELeEz said...

Faizaharis2,
xbuleh bayang2 jer.. kene ngap3 jugak. baru la masyuk..! heh3..

ArELeEz said...

meare,
ye la.. ye la.. insap la.. hu3.. sadis sbb kene tarbiah ngan ustajah.. tsk3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google