SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Tuesday, December 14, 2010

BARANG DAPUR DAH ABIS DAAA...

Seperti yang dirancangkan pada hari sebelumnye, petang semalam we ols ke TF. Barang2 dapur dah banyak abis stock. Nak kene re-stock la kan...


~ 'Mr Trolley Driver' kechintaan saya..! Ngeh3...


~ Memula, rembat selipar oren nih.


~ Pastu, beli mende alah nie plak. My 'sayang' kata untuk sembur racun kat pokok2 tanaman kitorang. Aku suh carik yang kaler purple. He3...


~ Ridsect ngan sabun mandi plak. Selalu pakai Ridsect kaler merah. Kali nie, aku paksa beli yang kaler purple. Kata penchinta purple kan... Ha3...


~ Oat Krunch untuk my 'sayang' snacking. Aku, seketul 2 buleh la kot... Tak minat sangat la biskut2 nih! Kalau dah terpaksa/darurat/lapor sangat2, baru aku redah makan.

Ade banyak lagiklah yang kitorang rembat. Kose plak nak snap & mengexplain satu2! So skang, barang dapur dah dire-stock. Kalau malas jugak nak masak, tak taulah nak kata hape lagik kan... Heh3...

Malam tadi, dah siap2 masak nasik. Sayur ngan udang pun dah siap siang, buh dlm fridge. Bawang ngan halia pun dah siap potong. Even ikan masin pun dah siap potong2 & cuci. Konon2, pagi tu nak masak la kan... Sekali masak untuk lunch sebab dah sebu perut nie tengok lauk2 kedai. Tapi, hampeh jer! Sebab bangun lambat! So, 1 hape pun tak dan nak masak! Tapau lauk kedai lagiklah nampak gayanye... Hu3...

Sadis kan? :(

4 comments:

J@J@ / Bini The Rock said...

hehehe....

lauk kedai jugak jd sasaran nye ye?

ArELeEz said...

J@J@ / Bini The Rock,
probably.. tp, x sbb berjaya masak. ;D

azzey said...

Areleez; tapau jelah....malas...huh!

ArELeEz said...

azzey,
eh, x, owh..! masak, hokay..!

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google