SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Tuesday, December 14, 2010

BUNYIK HAPE TU?

Ini kesah hari Sabtu. Sedang aku syiok2 layan blues dengan mentidokan diri di pagi hari yang sememangnye sojuk2 best tuh, dengan tak semena2 aku dikejutkan dengan bunyik yang tak begitu asing. 'Kelentang-kelentung... kelentang-kelentung...' Bunyi tu datang dari arah dapur. 'Hmmm... macam penah ku dengar bunyi ini. Tapi, di mana ya???' Dalam mamai2 tuh, sempat lagik pikir camtu. Heh3...

& dengan secara tetiba jugak, ade bau yang harum semerbak menusuk ke lubang hidung sampai kembang-kempis hidung ah kak tau! Tapi, mata still baik punye terkatup..! ;P Dalam hati dok kata, 'Alahai! Sodapnye bau..!' Dan2 tu jugak rase nak bangun! Nak siasat, bau hapekah yang semerbak tersebut?! & aku pun gagahkan diri untuk bangun. Sayup2 jer aku nampak kelibat my 'sayang' tengah gigih menggoreng sesuatu...

Aku: B buat hape? (Soklan tak buleh blah daripada seorang isteri yang sangat 'mithali'! Hiks...)

My 'sayang': Abang buat nasik goreng... Kan semalam abang dah janji nak buat breakfast...

Aku: Ooo... Aah, ek?! Best, owh... ;D


~ So, menu breakfast of the day adalah nasik goreng ikan tamban...


~ Telur mata...


~ Siap ade air teh panas lagik, ko! Nie yang buat ah kak bertambah chinta kat my 'sayang' nih! Ecewah! ;P

Bangun2 tido, cuci2 muka, terus ngap3!!! Dasat tak? Dasat tak? Ha3...

2 comments:

azzey said...

Areleez: Hek eleh....perasan lebey....hu3...

ArELeEz said...

azzey,
perasan? sape2???

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google