SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Friday, December 31, 2010

CUCI + WAX + VACUM

WirAsLeez tu kan, dah macam caravan dah aku tengok. Macam2 ada kat dalam tuh! Mak aku kata, 'Keta korang nie cam orang ade anak 10! Isk3...' Ha3... Mak aku pun fenin tengok isi kandungan WirAsLeez tau! ;P

Ye la... Ye la... Insap la... Nak cun2kan balik la WirAsLeez nih. Hu3... Makanye, we ols ke Cyclone untuk mencuci, mengwax tayar & memvacum belah dalam WirAsLeez. Let's jom! He3...


~ Takde la banyak sangat keta yang ke Cyclone time tuh. Ade la dalam 3 bijik.


~ Bile tengok kancil putih tuh, terus terhengat kat Cik Kan... Hu3...


~ Ini adalah part yang paling aku sker! Abis sume cermin keta kene sembur ngan buih2 sabun. Jadik putih jer pemandangan. Rase cam salji la plak kan... Ecewah! ;P


~ Encik Bangla sedang menyental WirAsLeez.


~ Then, masuk ke stage seterusnye...


~ Mesin sental2 yang ade rambu-ramba! He3...


~ My 'sayang' tengah buat kira2, 'Cukup ke tak cukup aku nak bayar duit cuci keta nih? Kalau tak cukup, nak kene pinjam kat ah long nih!' He3... Tak la... Tipu la... Mase nie tengah tunggu Encik Bangla waxkan tayar.


~ Sekali cuci = 4 hengget jer, you ols..! Murah kan? If nak wax & vacum tak hengat lak aku berapa rate dia?! Tapi, reasonable la kot... Means, takde la sampai nak kene pinjam kat ah long! Eh2! Ah long lagik! Ha3...


~ Bile keta dah cun, barulah bersemangat nak berjalan2 & berdating2-an kan? Ahaks3...


~ We ols ke Farmasi Ang Teong sebab my 'sayang' nak beli ubat sakit gigi. Actually, dah lapanploh kali aku dok berzikir suh beliau cabut jer gigi yang bermasalah tuh! Tapi, ade beliau kesah?! Takdenye..! Degil jugak suamiku ini rupenye. Errr... degil ke takut jumpe doktor, ek? Isk3...


~ Aku tunggu dalam keta jer. Hape lagik?! Posing la! Heh3...


~ Lepas beli ubat, we ols saje2 meround kat Big Cinemas. Nak usha2 citer hape yang tengah on showing?! Tapi, tak beli tiket pun...


~ Aku pose jelir2 lidah...


~ My 'sayang' pun follow jugak. Copycat, owh..! ;P

Skang, WirAsLeez sudah kembali normal. Tak tau buleh bertahan sampai bile?! Wallahualam...

4 comments:

Faizaharis2 said...

hepi new yearr dear....

ArELeEz said...

Faizaharis2,
happy new year to u too..! ;)

azzey said...

Areleez: nak tanya sikit nih. mintak maaf le bebanyak ye...dlm keta tu ada tong gas ngan dapur gas sekali tak...kah3...

ArELeEz said...

azzey,
owh.. so far, xde lagik. tp, cam bernas lak p'tanyaan tuh! ermm.. pasnie, ingat nak wujudkanlah mende2 alah tu sume. ha3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google