SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Tuesday, December 14, 2010

ARRGGHHH..!!! PERUT MERAGAM LAGIK..!

Balik dari kenduri, terus ke umah mertua. Tu pun lepas anta Along ngan nenek balik umah diorang sebab diorang naik 1 keta ngan kitorang. Sampai kat umah mertua, aku tengok diorang tengah menjamu selera makan something. Makanye, aku pun terus menjoin diorang. My MIL tapau kuih-muih mase menyinggah kat pasar malam. Awa, Roy ngan Udda pun ado. Baru sampai pagi tu. Si Jijah ngan Bulat memang dah lame ade kat kampung. Semester break kan...

Dalam pukul 6.30 p.m, aku ajak my 'sayang' gi pasar malam. Roy, Awa, Udda & Jijah dah keluar awal, dalam pukul 5.30 p.m. By the time kitorang membeli-belah kat pasar malam, diorang pun dah balik. Aku suh my 'sayang' roger2 either diorang beli makanan banyakkah?! Diorang kata nan ado..! So, dengan murah hatinye aku ajak my 'sayang' tapau sate Wak Teni. Alaaa... sekali-sekala diorang nak rase duit orang gomen kan... Plus, bukannye selalu hati ah kak nih murah tau! Hiks...

Sambil makan sate, sambil borak2. Macam2 isu la... Ade yang aku dengor & tumpang gelak... ade gak yang aku menyampuk sket2. Mostly, citer pasal Qistina la. Dia demam + batuk2. Plus, dia kan ade asthma. Dah 3 kali gi klinik. Ubat toksah cakap la... Memang berbotol2! Tapi, susah giler, owh... nak kasik Qistina makan ubat. Sua kat belah sini, dia tepis2! Sua belah sane, dia elak! Memang berchinta la nak kasik Qistina makan ubat... Ubat yang dah 'diinject' masuk pun dia muntahkan balik. Kesian la plak! Minggu nie, Qistina nan ado kat kampung sebab ibu & ayah dia 'kidnap' bawak balik Selayang. Awa kata nak refer ke Hospital Tawakkal lak. Risau la kan... sebab Qistina ade history jangkitan paru2. Harap2 takde hape2 & sumenye akan ok. Amin...

Sampai ke malam jugaklah kitorang lepaking kat sane. Sampai jer umah, terus pengsan! Tapi, pengsan sekejapan jer sebab memasing berlarik2 carik toilet! Sib baik la toilet ade 2. So, no need to queue/berebut2. Perut meragam la... Bukan sekali! Tapi, berkali2 terjah toilet wooo... Adeh3... Rupa2nye, bukan we ols jer. My MIL, abah & Dadi pun same jugak. & kitorang pun buat kesimpulan, maybe sebab makan kenduri kat Sabak Bernam tu kot. Ntah hape yang tak kene ntah?! Hu3...

2 comments:

azzey said...

Areleez: Food poisoning la tu.....hu3...

ArELeEz said...

azzey,
maybe la.. hu3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google