SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Wednesday, December 29, 2010

JALAN2 + SHOPPING2 YANG UNPLANNED

Mende2 yang unplanned nie selalunye menjadik kan? Macam hari tu, aku ngan mak tak plan pun nak follow nenek, Mak Yang & family menyopping. Tapi, cam tetibe jer rase nak follow. Plus, boring, owh... terperuk kat umah. My 'sayang' nan ado. Ade keje sket. Makanye, aku ngan mak jerlah yang join venture ngan diorang sume...

We ols terjah kedai kasut sebab nak belikan kasut sekolah Along Amat ngan Ana (dua2 pun cousin aku). Sementara diorang dok pilih2 kasut sekolah tu, aku ngan mak sempat la skodeng2 kasut jugak. Dipendekkan citer, aku belikan mak sepasang wedges. Aku tak beli hape2 pun. Ntah la... aku nie kan fussy ya hamat! Memang susah betul nak terberkenan ngan satu2 pattern kasut tuh. Hu3...

Pastu, we ols gi terjah kedai jual baju sekolah ready made lak. Aku ngan mak seperti bese la kan, musti skodeng2 mende lain punye. He3... Last2, aku rembatkan mak sehelai legging. Mak kata nak try pakai malam2, buat seluar tido. Ecewah! Berlegging2 mak aku, noks..! Hiks...

Then, Pak Yang bawak Along Amat gi gunting rambut. Sementara nak tunggu dia gunting rambut, we ols menjalankan misi skodeng2 lagik. Plan nak window shopping jer. Tapi last2, terbeli jugak lining baju kurung aku ngan mak. He3...


~ On the way balik, we ols singgah kedai makan. Sibuk menyopping sampai perut lapor. He3... Yang pakai baju merah nie Along. Cousin aku jugak.


~ Hari tu Pak Yang belanja makan. Owh... thank you... thank you! ;P


~ Ini la Along Amat. Anak sulung Uteh aku.


~ Harap2 mak sker hape yang aku belikan untuk dia. Walaupun tak seberapa kan... ;)


~ Nenek memang sporting! Aku tala camera jer, musti nenek posing. He3...


~ Happy jer Mak Yang. Syiok sebab dapat menyopping agaknye. Hiks...


~ Hokay! Makanan dah sampai. Nasik goreng ayam nie Along yang order.


~ Aku order kueteow goreng. Hmmm... tak sume makanan yang we ols order aku snap2. Sebab sume pun lebih kureng jer. Cuma Mak Yang ngan Pak Yang lain sket, diorang order kueteow sup. Nenek pun lain gak, nenek order mee hailam.

Bbrrppp..!!! Alhamdulillah... Wah! Tetibe sendawa! Nampak sangat aku dah tak reti nak buat ayat penutup! Ha3... ;P

2 comments:

azzey said...

Areleez: x aci2......Pak Yang belanja masa we alls tak de.....

ArELeEz said...

azzey,
ha3.. well.. muka i kan muka rejeki, gitu..! ho3!!

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google