SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Friday, December 3, 2010

GO! WIRA GO!!!

"Our team is F.I.N.E-fine
On the L.I.N.E-line
& we L.O.V.E-love it
All the T.I.M.E-time
We are the B.E.S.T-best
Among the R.E.S.T-rest
So yea2 for...
PERWIRA SMSS!!!"

Kat atas nie bukan poem ke... pantun ke... mukadimah hape ke... Tapi adalah sebuah lagu ye, you ols..! Tetibe teringat zaman skool dolu. Zaman2 kat Science Selangor la... Time sukan sekolah. Aku umah PERWIRA which is umah biru. Kat sekolah aku dolu ade 4 umah. PERWIRA (caps lock, noks..! Hiks...), Pahlawan (merah), Pendekar (ijo) & Panglima (kuning). Setiap umah sukan ade trade mark/lagu memasing. Macam2 rentak ado! Meriah, wok..!

Bile time sukan, mula la memasing bermegah2-an dengan umah memasing. Mane yang dolunye bestfren pun buleh jadik 'seteru sementara' sebab umah lain2. Hah! Giler semangat, ko! Pastu, bile nak start sesuatu acara tu, mula la riuh-rendah dengan 'sumbangan' suara cheer leaders tak bertauliah, dok sokong umah memasing. Aku pun tak terkecuali. Sampai kadang2 tak sempat nyanyi lagu kat atas tuh. Excited sangat! Just cakap, 'Go! WIRA go!!! Go! WIRA go!!!'

Soknye, sume hilang suara. Kalau ade suara pun, dah tahap serak2 basah itik serati dah. Nak sembang dating2 ngan boyfren pun pikir lapanploh kali. Ha3...

Ade sesapa nak jadikkan aku guru vocal tak? Meh aku nak ajar lagu kat atas tuh. Heh3...


p/s: Windulah kat '11 crows'... Huuu...

2 comments:

AfIqAh^^AiSyAh said...

alamak~~rindu terus kat smss n perwira... huhuhu... GO WIRA GO! =))

ArELeEz said...

AfIqAh^^AiSyAh,
same la.. akak pun windu jugak nih! baru lps tgk website smss. hu3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google