SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Thursday, December 2, 2010

SELAMAT BERTUNANG TO JULAIHA...

Julaiha nie kawan aku mase sekolah rendah dolu. Aku panggil dia Ju. Dah lame sebenornye lost contact ngan dia. Tup2, 1 hari tu, cam terjumpa balik. Plus, dia keje kat kedai munge tempat mak aku selalu anta baju untuk jahit lubang butang. Aku lak memang selalu tolong amik/antakan baju yang mak aku nak jahit lubang butang ke situ. Kalau nak beli manik2 untuk jahit kat baju kurung pun aku beli kat situ jugak. Tu yang jadik close balik tuh. Kedai tu bukan setakat jual munge jer tapi, macam2 ado..! Barang2 kawen pun ado gak.


~ Ju bertunang 1 hari yang same dengan anak Cik Siah.


~ Baju yang Ju pakai tu, dia tempah kat mak aku la tu. Kaler lite pink, actually. Tapi, dalam gambar tak berapa nampak sangat kepink-annye.


~ Mak pun nak posing jugak... ;)


~ Hantaran daripada pihak lelaki. Kaler kuning.


~ Berbalas kaler pink-merah daripada pihak pompuan.

Selamat bertunang aku ucapkan kepada Ju & pasangan. Lupa lak nak tanye name fiancé dia. Orang kata, alam pertunangan nie banyak dugaan. Cam aku ngan my ‘sayang’ dolu, alhamdulillah la... takde la dugaan sangat kan... Yang pasti, alam pertunangan la yang buat aku & my ‘sayang’ semakin ‘sihat!’ Mane taknye?! Asal dating jer, gi makan2. Asal makan2 jer, gi dating. Ha3...

Korang dolu camne plak, ek?

2 comments:

azzey said...

Areleez: ni yg pandai ckp Chinese tu kan? kakak dia Junaidah....saje bagi tau...hu3...

ArELeEz said...

azzey,
aah. tepat sekali! lapanploh markah utk anda! ha3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google