SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Tuesday, December 7, 2010

SESAT-BARAT

Anak Mak Ngah my 'sayang' yang nombor 2, si Juan dah pun bertunang iaitu pada hari Sabtu. We ols memula cam tak plan nak jadik sebahagian dari rombongan meminang. & bukan la takmo gi tapi, macam nak aci redah jer... Means, kalau takde hape aral, buleh la gi. Even pagi Sabtu tu pun, aku mentido cam bese. Weekend kan... Sampai la my 'sayang' kejut, suh bangun, ajak gi. Makanye, terpaksa la aku korbankan tido yang best tuh. Hu3...

Memandangkan we ols yang paling lambat, makanye Mak Ngah & the rombongan dah jalan dolu. Diorang roger2 kata nak tunggu kat jalan nak masuk ke kampung bakal tunang Juan. Berdesup my 'sayang' bawak keta, noks! Michael Schumacher tengok pun, musti menggigil2 buah pinggang dia! Ha3...

Bile sume dah berkumpul, baru la gerak same2 ke umah bakal tunang Juan. Part yang nie yang tak buleh blah! Sebab sesat-barat, hokay! Si Juan dah la tak ikut! Plus, a day before, dia dah bawak Jiji, tunjukkan jalan kat Jiji. Masalahnye, si Jiji tu adalah budak lelaki yang berumur 4/5 years. Cer korang imagine camne dia nak tunjuk direction? Kejap2 jalan terus... kejap2 belok kiri... kejap2 reverse... Jam dah pukul 12 ++ p.m tapi, still tak sampai2 lagik! Hadoiyaiii..!!! Last2, tanye kat orang kampung jer. Hu3...


~ Akhirnye, sampai jugak... Fuh!


~ Memasing dah amik tempat.


~ Tema hantaran belah Juan adalah biru. Yang nie kek 'Selamat Bertunang'.


~ Segala macam candies pun ado.


~ Towel kaler biru yang dah digubah.


~ Sebakul buah2-an. Tebu pun ado tau! He3...


~ Yang nie halwa betik kalau tak silap aku.


~ Yang nie telekung yang dijadikkan macam munge2 kecik. Dalam gambar tak cantik sangat tapi, kalau tengok lively, nampak sweet jer...


~ Sejadah... pun kaler biru.


~ Berapa dulang ntah dari Juan?! Lupa lak nak kira.


~ Yang pakai tudung tu adalah Cik Am, mak sedara my 'sayang'. Yang pakai kopiah tu hubby Cik Am.


~ & sesi peminangan pun bermula... Sib baik takde berbalas2 pantun! Kalau ade, musti amik mase! Perut aku la dah berkeroncong dangdut! Lapor, babe..! Dari pagi tak makan. Dalam hati dok berzikir, 'Cepat la sarung2 cincin. Laporrr... Tsk3...'


~ Nie ayah tunang Juan. Kira father-in-law to be la...


~ My 'sayang', aku & Jijah... yang dok kat 1 sudut mase dengor sesi peminangan.


~ Wokeh! Dah start sarung2 cincin. Best2! Sebab pasnie buleh makan. Ha3... Buruk betul perangai! Bini sapa la nie??! ;P


~ Peluk2 cium ngan mother-in-law to be lak.


~ Hantaran dari pihak pompuan temanye kaler merah hati.


~ Inilah dia Jiji si penunjuk jalan yang sudah confuse! Hadoi la...

Well... Since Juan pun still study lagik, makanye, tempoh bertunang adalah 2 1/2 tahun iaitu sampai Juan abis belajar. Plus, tunang Juan pun baru jer buat praktikal kat Sekolah Menengah Seri Perak. Bakal cikgu la kan... Tapi, tempoh tu just perjanjian awal la... If nak dicepatkan/dipostponekan pun buleh. No hal! Just discuss jer...

So, Selamat Bertunang to Juan & pasangan...

2 comments:

azzey said...

Areleez: chanteqnya biru!

ArELeEz said...

azzey,
PURPLE lagik cantik! ;P

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google