SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Tuesday, December 14, 2010

KENDURI KAWEN DI SABAK BERNAM

Actually, sepupu abah yang buat majlis kawen nih. Kitorang sampai dah lewat, lebih kureng pukul 2 p.m. Dah tak berapa ramai orang dah. Tapi, takpe la... umah sedara my 'sayang' kan... So, takde la segan sangat. Lepas salam2, terus makan. Menu of the day adalah nasik minyak/nasik putih + sambal ayam + kurma daging + gulai daging + bijik2 kacang yang dimasak dengan rempah2 tuh, tak tau la name saintifiknye hape?! Hu3...


~ My 'sayang' makan banyak wooo... Penuh pinggan! Sebelum tu dah makan kat kenduri yang 1st tuh. Sampai sini makan tak hengat lagik! Uiks! Confuse ah kak tau! ;P


~ Yang pakai kopiah tu adalah tuan umah merangkap sepupu abah. Anak pompuan dia la yang kawen. Ijo temanye. Mase we ols sampai, pengantin dah siap2 salam2 tetamu yang nak balik.

Tema baju bersanding nie cam ikut musim kan? Kalau musim purple, sume pun nak pakai purple. Kalau musim gold, sume nak pakai gold. Kalo musim ijo, berderet2 nak pakai ijo. Hmmm... tak kesah la kan... Yang penting, sumenye berjalan lancar. ;)

2 comments:

azzey said...

Areleez: skrg mmg ramai yg pilih kaler purple.....x pun silver

ArELeEz said...

azzey,
aah. gold pun bnyk gak. weddin' baru2 nie, ade 2 tempat. dua2 kaler gold.

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google