SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Tuesday, December 14, 2010

LAYANG2 TERBANG MELAYANG...

Dalam pukul 6.50 p.m, we ols mintak diri dolu. Tu pun sempat lagik Cik Siah tapau2kan hape2 yang patut. ;) Kitorang tak terus balik tapi, off to Teluk Intan. Tujuan utama nak tengok umah terbakar kat Kampung Bahagia. Kawan mak la citer mase kat umah Cik Siah tuh. Abis rentung, owh... umah dia..! Umah tu half batu & half papan. Yang papan sume lebur! Tinggal dinding batu yang sekerat tu jer. Katanye, mase kejadian takde sesape dalam umah sebab penghuni umah sume gi kenduri kat Bagan Datoh. Hmmm... dugaan kan...

Dah alang2 lalu situ, aku gediks2lah ajak my 'sayang' pusing2 Teluk Intan. Saje jer... Cadangan diluluskan! Ho yeah..! ;D Dari kejauhan, aku nampak layang2 terbang tinggi nun di kaki langit. Perrgghhh! Ayat skema dah keluar dah! Ha3... My 'sayang' terus drift ke arah Padang Speedy, tempat orang main layang2.


~ Gumbira, wok sebab dapat tengok layang2 yang macam2 pesen tuh!


~ Ade yang macam burung helang...


~ Yang nie macam sutun terbang.


~ Sutun tu yang paling besor la...


~ Yang kaler itam tu bentuk batman. Tapi, dalam gambar tak jelas sangat... 'Batman' tu terbang tinggi, owh... Tak memungkinkan untuk camera aku snap secara jelas.


~ Yang nie pun cantik jugak. Shape hape ntah?! Rama2 ke burung? Ntah la...


~ Kalau ade kategori layang2 terpanjang, of cos spesis nie yang menang. Giler panjang! Tak tau camne diorang naikkan?!


~ Khusyuk betul mak tengok layang2! Sampai terpejam2 mata! He3...


~ Hah! Baru nampak camera! ;P


~ My 'sayang' yang dah mengantuk tapi, still kene paksarela ngan wifey dia untuk berposing! Errr... kejam, ek? Hiks...


~ Aksi terpoyos di abad ini..! Sampai mak aku pun nak larik, ngeri + malu orang tengok perangai anak dia! Muahaha...

& di dalam keta, si isteri pun berkata...

Isteri: B... kite beli layang2 jugak nak tak? Buleh la, B... Buleh la... Please3... Pastu, buleh main kat sini jugak.

Suami: Erkkk!!! (Sambil buat muka confuse)

2 comments:

azzey said...

Areleez; umah yg mana 1 yg terbakar tu? kpg bahagia tu pejam mata pon blh spi .....hi3....

ArELeEz said...

azzey,
oo.. hokay2! skang, pejam mata & renung2kan.. umah tu tepi jln. if dr t intan, belah kiri & vice versa if dr sg manik. sebelah surau, kat area ur 1st house dolu. ha..! ingt x?

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google