SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Wednesday, December 15, 2010

FUH! SEMPAT JUGAK..!

Semalam, ah kak berjaya masak, noks..! Memula, memang la dah bajet2 terpaksa tapau jer. Tapi, mase my 'sayang' call, tanye nak tapau hape untuk lunch, ringan jer mulut nie kata tak payah sebab nak masak. Dalam hati dok pikir, 'Isk3... sempat ke tak nih nak masak? Ade mase tak sampai 1 jam! Adeh3...'

Sampai umah pukul 1.05 p.m. Letak handbag, bukak tudung, terus bersilat kat dapur! Sib baik bahan2 sume dah siap. Tinggal nak campak2 jer. & akhirnye, terciptalah menu2 di bawah...


~ Udang masak lemak cili padi...


~ Ikan masin goreng bawang...


~ Ikan termenung goreng...


~ & cili kicap sebagai pelengkap hidangan.

Makan dengan nasik yang direheat. Walaupun simple tapi, 2 pinggan noks my 'sayang' belasah..! Heh3... Memang berbeza la masak sendirik dengan tapau. Rase puas hati jer kalau masak sendirik nih! Sebab sume pun ikut citarasa kite. Kalau tapau, dah tak reti nak amik lauk hape dah?! Sebu anak tekak nih! Makanye, better masak sendirik. If takmo kelam-kabut cam aku tadi, buleh la masak malam sebelumnye. Sok tinggal nak reheat jer.

Harap2, semangat nak memasak nie berkekalanlah hendaknye. Tau jer la aku nie kan... angin rajin ngan angin malas bersilih-ganti. Kejap2 rajin, kejap2 malas. Yang banyaknye malas la... Hu3... Pastu, kalau dah malas tu memang tahap kritikal abis! Memang tak konsisten. Hmmm... hape2 pun, chaiyok2lah untuk diri sendirik..! ;D

2 comments:

Aizura said...

wow wee.. dasat tu sempat balik masak for lunch..
mmg dkt sgt ke tmpt keje ngan umah.. hehehe.. (kagum!!)

ArELeEz said...

Aizura,
bkn dekat sgt tp, dekat giler! heh3.. alaa.. bahan2 sume dah siap. tinggal nak campak2 jer..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google