SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Tuesday, December 14, 2010

BESDAY BASH CUCU CIK SIAH

Hari Ahad pun we ols attend kenduri kawen lagik. Wah! Kenduri kawen sesado ujung2 tahun camnie kan? Sumenye nak amik kesempatan buat kenduri time coti sekolah. Senang sket kot nak kumpulkan sedara-mara...

Kenduri kawen yang we ols attend tu adalah kat kampung jugak. Kawan nenek aku buat kenduri kawen anak lelaki dia. Memula, cam malas nak gi sebab perut still sakit2. Even pagi tu pun tak berani nak breakfast, takut memulas balik perut nih. Hu3... Tapi, bile rase cam dah ok sket, kitorang gagahkan diri untuk pegi. My 'sayang' roger2 mak aku, tanye if mak dah pegi ke belum?! Hmmm... mak dah pegi ngan Mak Yang. Mak kata, diorang tengah baca doa. Owh... sedang2 eloklah kitorang pegi skang. Elok2 sampai kang, buleh terus makan. Ngeri nak lepaking lama2! Takut perut meragam balik.

Balik dari kenduri, we ols lepaking kat umah mak. Belah petang, aku ajak my 'sayang' & mak keluar jalan2 carik makan sebab aku lapor. Tapi, Cik Siah call mak, suh datang umah dia, ade makan2 sambut besday cucu dia katanye... Owh... langkah kanan la kan... ;P


~ Menu yang disajikan adalah bihun sup, puding, nugget, french fries & karipap. Air lak ade air sirap laici ngan sirap selasih.


~ Yang mencangkung pakai seluar putih tu adalah anak bongsu Cik Siah. Antara orang kuat majlis jugak nih.


~ Mak aku nie, macam terkejut jer bile aku tala camera. He3...


~ Nie la besday galnye... Ayah dia anak Cik Siah. Tapi, mak ngan ayah dia nun kat Terengganu. Coti sekolah nie jer dia request nak dok ngan nenek & atuknye kat kampung.


~ Umur dia dah 7 tahun. Kecik jer kan orangnye?

Kenyang, wok..! Mane taknye, sume mende pun aku makan! Kata kebulur kan... Ha3... Now you tell me, camne I nak kurus? Tsk3...

2 comments:

azzey said...

Areleez: ni anak yang nama Fadzli tu KANNNN..

ArELeEz said...

azzey,
eh, xla! mak kata, nie anak anan. anak lelaki cik siah yg dok ganu tuh.

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google