SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Tuesday, December 28, 2010

PENGANTIN HINDUSTAN???

Ini pun entry tertunggak. Jadik, silalah layan..! ;P

Well... musim2 coti sekolah nie kan, memang banyak betul yang nak dirikan 'masjid'. Bukan masjid yang ade kubah bagai tuh. Tapi, masjid = rumahtangga = kawen la. Sana-sini ade kenduri kawen. Sampai kadang2, aci pilih2 mane satu yang nak diterjah sebab nak terjah sume memang rase tak larat, dowh..!

Baru2 nie, aku ngan my 'sayang' attend 1 wedding merangkap kenduri kawen. Tak jauh mane pun... Sekangkang kera jer dari umah we ols. Yang buat keje2 kawen nie sedara belah my MIL. Tang mane yang sangkut jadik sedara tu, tak la aku tau sangat. Plus, kalau nak kaji salasilah family nie, memang fenin ah kak dibuatnye! Sepupu la... 2 pupu la... bapak sedara belah opah ko la... macam2 lah! So, bile my 'sayang' kata tu sedara, maknanye memang sedara la tuh! Bile dah namenye sedara, kalau ade kelapangan, harus la pergi if diorang buat kenduri kan...


~ Ini pengantin lelakinye. Macam hero hindustan kan? By the time we ols berjalan carik keta, nak balik, rombongan pengantin lelaki pun sampai... Gambar pengantin pompuan nan ado sebab tak kose lak nak redah2 masuk bilik pengantin bagai kan...


~ Ramai gak rombongan pengantin lelaki.


~ Bak kata Juliana Banos, 'Berduyun... tiba..!' He3...


~ & we ols pun pulang ke umah dengan gumbira sebab perut dah kenyang makan nasik & lauk kenduri yang best! Giler lapor sebab tak breakfast pun! Bangun2, siap2 & terus terjah kenduri! Ooppss! Nampak sangat la bangun pukul berapa kan... Adeh3... ;P

4 comments:

..DaK KeCiK.. said...

saya suka pergi knduri org tawin,suka tgok pgantin mekap cantik2 n Pelaminan yg gah2..hihi

ArELeEz said...

..DaK KeCiK..,
oo.. ye la kan.. raja & ratu sehari. musti sume nak nampak perfect! ;)

azzey said...

Areleez: dah lama x pegi org kawen...:)

ArELeEz said...

azzey,
jom la gi. tp, kene balik kampong dolu la.. sbb sini bnyk, owh.. kenduri-kendara..!

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google