SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Tuesday, December 7, 2010

LIMAU TAMBUN

Hari Sabtu lepas, Uda aku balik kampung. Sekali ngan Pak Uda & anak tunggal dia, Ziqah la kan... Mak kata, Uda sampai hari Sabtu (malam), dalam pukul 12 p.m la... Uda balik kampung nie bukan just balik kampung jer... Tapi, ade sebab lain jugak. Uda nak ke Darus Syifa' kat Ipoh. Dia mintak mak aku temankan. Mak aku lak ajak aku sebab kononnye aku buleh la jadik 'tourist guide'. Tu yang ah kak tak buleh blah tuh! Road-blinder cam aku nie nak dilantik jadik 'tourist guide'?! Alah haiii...! Hu3...


~ Tapi, aku temankan jugak la... Konon2, buleh la tunjuk2 jalan kan... Walhal, mase 1st time aku gi Darus Syifa' tu, aku mentido jer. Tau2 dah sampai. Hah! Camno tu? ;P


~ Last2, mak aku jugak yang tunjuk jalan... Heh3...


~ Nie Anis Haziqah a.k.a Ziqah, cousin aku merangkap anak Uda. Giler kurus tau Ziqah nih! Melayang2 jer dia berjalan! Sampai aku rase nak sedekahkan lemak2 yang aku ternak nie kat dia. Ha3...


~ Rupe2nye, Ziqah nie pun sawan camera jugak, owh... Pantang aku tala camera jer, terus dia senyum2 tanpa segan-silu. Buleh la geng camnie! Heh3...

We ols sampai dalam pukul 11 a.m. Tak ramai sangat patient hari tu. Uda dapat nombor 18. By the time kitorang sampai tu dah nombor 15 punye giliran. So, tak lame la tunggu.


~ Uda dah dipanggil masuk. Mak aku temankan Uda. Aku ngan Ziqah dok luar jer. Sempat la jugak aku terlelap. Ha3... Buleh, gitu?!! ;P

Dalam pukul 11.45 a.m, selesai la sumenye. Makanye, kitorang pun bertolak balik... Singgah kat Tambun untuk lunch. Lepas lunch, Uda singgah plak kat deretan kedai limau bali atau lebih dikenali sebagai limau tambun, nak beli limau bali katanye...


~ Pilih! Jangan tak pilih! Hiks...


~ See! Sawan camera jugak budak nie kan? Well... penyakit keturunan... Muahaha...


~ Mak cool jer... Hiks...

Actually, Uda aku ade fibroid di luar rahim. Since dia pregnantkan Ziqah lagik dia dah ade fibroid. Sampai doktor advise to abort the baby. Tapi, ade 1 lagik doktor pompuan tak kasik buat abortion sebab dia kata maybe tak bahaya. & alhamdulillah... lahir jugak Ziqah ke donia dengan selamat... Tapi, fibroid tu still ade la... Doktor kasik ubat untuk kecikkan saiz fibroid. So far, memang dah mengecik la... Tapi, Uda kadang2 rase sakit. Tu yang dia nak try perubatan alternatif Islam kat Darus Syifa'.

Mudah2-an dengan izin-Nya, fibroid tu buleh hilang. Amin...


2 comments:

azzey said...

Areleez; mmg betol punya sawan tu! hu3...

ArELeEz said...

azzey,
like i said la.. penyakit keturunan.. ha3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google