SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Friday, December 31, 2010

PENAT & KENYANG... FUH!

Hari nie, segala plan/aktiviti yang aku rancangkan semalam adalah dibatalkan atas sebab2 yang tak dapat dielakkan. Bukan batal terus tapi, postpone ke sok hari. Pagi tadi aku dah call mak. Mak pun kata hokay. ;)

Makanye, aku gantikan aktiviti yang dirancang tersebut dengan mengemas umah. Wah! Bunyik macam rajin tahap gaban jer kan? Ha3... Ya ampon! Takde maknanye nak rajin2! Atas faktor ketebalan sawang & habuk2 jer tuh! Ha3... Ye la kan... sebelum nie dok kemas2 mane dan jer. Sapu2 sket2 jer, yang mane kebarangkalian kalau orang datang bertandang akan nampak habuk2 & sawang2 jer. Yang tak berapa nampak, aci skip2. Wah! Buleh, gitu..! Ha3... Tapi, hari nie complete! Sume kasik clear!

Cuci pinggan-mangkuk, periuk-belanga = Check!
Sapu2 sampah, buang2 habuk + sawang = Check!
Susun2 hape2 yang patut = Check!

Fuh! Berlengas jugak la tadi..! Lemak yang diternak secara tak sengaja pun dah banyak hilang! Kurus dah ah kak tau! Tak lame lagik buleh la capai azam 2011, nak kurus & sexy cam Tiz Zaqyah! Silap2 haribulan, buleh beat beliau lagik! Ha3... Over tau! ;P

Abis mengemas, mandi bagai... aku berf/b lak. Kepohchi lah shout kat status kata nak masak sambal sardin ngan telur dadar for today's lunch. Owh... itu pun nak buat sebaran am kat f/b kan? Poyos! Well... kata wanita cyber kan... Ecewah! Ha3... Tapi, last2 tak jadik masak hape2 pun... Masak nasik ado la! Sebab my 'sayang' roger2 kata beliau tapau lauk. See2!!! Betapa memahaminye suamiku itu! That's why la aku tambah2 sayang! Ahaks3...


~ Lauk yang ditapau adalah ikan kayu masak lemak wif timun...


~ & ayam masak merah.

We ols lunch lepas my 'sayang' balik dari semayang Jumaat sebab nak lunch awal2 cam kenyang lagik la... Lepas lunch, rest2 jap then, my 'sayang' gi site. Owh... lupa nak bagitau, my 'sayang' dapat projek baru..! Tapi, tak besar sangat la... Hape2 pun, alhamdulillah... Thank God..! Rejeki 2011 kot! ;D

Errr... korang lunch hape hari nie?

2 comments:

azzey said...

Areleez: hek eleh....nak masak kunun....:)

ArELeEz said...

azzey,
well.. kite hanya merancang maa.. he3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google