SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Wednesday, December 1, 2010

AKU DEMAM TERUK! TSK3...

Semalam, aku adalah mc. Demam wooo... Tahap gaban punye demam! Sampai menggigil2! Rase macam sejuk giler! Padahal, badan aku panas membahang!

Actually, dari hari Selasa (16 November) tu aku dah start demam. Tapi, mase tu cam lite2 jer. Dapat la mc for 16th November tuh. Pastu, 25 November, aku demam balik. Mc jugak. Lepas tu cam on-off. Kejap2 aku rase ok... kejap2 aku rase tak sodap badan. Ubat lak kalau my 'sayang' tak monitor, memang main skip2 jer. He3...

Sampai la ke hari Isnin (29 November) aku rase tak best balik. Tapi, gagahkan jugak ke opis.Bertahan la sampai masuk keje balik pukul 2 p.m. Pastu, buat la keje sket2. Dalam pukul 3 p.m, aku dah tak tahan dah! Tangan ngan kaki aku sojuk tapi, badan aku panas giler! Mintak permission untuk balik & call my 'sayang' suh amik. My 'sayang' nak bawak gi klinik. Tapi, aku refuse. Terus jer balik umah mak. Plus, kitorang tido umah mak beberapa hari tu. Konon2 ironlady sangat la kan... Sekali kepala dah ting-tong tahap gaban! Telan Panadol Actifast pun tak jalan! So, kene paksa rela ke klinik. Ade la 1 klinik tuh... mention as 'OPEN' tapi, doktor takde. Memula, assistant dia kata doktor gi Mc-D sekejap tapi, tengah on the way balik. Takpe2... tunggu jer... walaupun aku dah membebel2 menahan sakit kat situ. Kalau ikut kiraan kitorang, doktor sepatutnye dah sampai tapi, batang hidung pun tak nampak lagik! Bile tanye kat assistant tu, buleh plak dia kata doktor bawak anak makan lak. Ini sudah melampau! Kalau lambat lagik, cakap jer la. Mangkok betul! So, cancel klinik tu & gi Klinik Dr Siva. Alaaa... doktornye pun takde jugak. Hadoi! Last2, gi emergency kat spital jerk.

Temperature aku mase tu diorang check dah 38.5. Memang demam tahap gaban la kan... Doktor lak suh buat blood test suspect denggi. Hadoi la... Abis la darah ah kak camnie..! Asik2 kene amik buat eksperimen jerk. Tsk3... Doktor suh datang balik after 1 hour untuk tau result. Pukul 8.45 p.m we ols datang balik. Tapi, nurse kata result tak siap lagik. Dia suh tunggu kat ruang menunggu. 5 minutes later, nama aku kene panggil masuk bilik 6. Dengan penuh rase suspen aku dengor doktor kata blood test aku negative. Means, takde denggi la... Owh... thank God! Aku dah imagine2 kene masuk wad, kene drip, minum 100 plus berbotol2 bagai... Ha3... Imaginasi tak sudah! ;P

So, doktor just bekalkan ubat. Alhamdulillah... soknye dah beransur ok. Tapi, tak gi keje. Dapat mc. Rest kat umah mak jer...

Perrgghhh..! Panjang sungguh kronologi demam ah kak kan? Hiks3...


p/s: Nantikan kemunculan entry2 tertunggak dari aku lepas nie! Watch out, bebeh! ;P

2 comments:

azzey said...

Areleez; org pon demam gak tp gagahkan gak g keja

ArELeEz said...

azzey,
org insan yg lemah.. tsk3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google