SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Friday, December 31, 2010

PUKUL BERAPA MAU TIDO DAAA..???

Fuh! Dah sampai pun ke citer pertunangan adik ipar aku, Udda. Bertunangnye last week tapi, aku baru hegeh2 nak buat entry. Ye la... aku kan qada' entry tertunggak selama nie... Hu3...

Udda bertunang hari Sabtu, 25 Disember 2010. Hari Jumaat (malam), we ols gerak balik kampung. Menyinggah kat umah mak aku jap sebab nak anta something. Sempat la dinner ngan mak malam tu. Rest2 jap, pastu terus balik umah mertuaku.


~ Sampai2, adik2 ipar aku sume tengah gigih prepare hantaran yang still belum siap. Aku pun tolong gak... tolong tengok. Muahaha...


~ Disebabkan menensen dek kerana tak reti nak gubah wajik jadik 1 gubahan yang cun makanye, kami pun buat keje yang paling berpekdah iaitu sawan camera. Tengok jerlah si Awa tuh! Munge gubahan dia buleh buh atas kepala. Giler lawak! Ha3...

Udda: Weh..! Tolong la gubah wajik tu... Tak siap2 lagik nih! Hadoiyaiii..! Kak Leez, ade idea tak?

Aku: Idea ade. Selalu kan kalau wajik orang buat cam kelopak munge pastu, ikat dalam 5 kelopak, jadikkan munge. Tapi, Kak Leez tak tau buat maaa...

Awa: Takpe2... Jom kite try buat, jom! (Sepantas kilat dia buat kelopak2. Tapi, bapak besor! Bile nak dicantumkan, jadik cam pelik jer... Lawak pun ado! Ha3...)

So, cancel buat kelopak munge! Datang plak idea buat buah anggur, bulat2kan wajik tu, pastu nak ikat kat tangkai munge plastik. Baru nak start buat dah cancel, cam tak praktikal sebab banyak tuuu..! Pastu, Bulat lak kasik idea, suh buat cam iklan Ferrero Rocher yang susun2 jadik cam piramid tuh. Tapi, cancel jugak sebab bile ditimbang-tara, isk3... banyak jugak tuuu..! Nak bulat2kan 1 hal, nak susun2 lagik, pastu nak kasik dia jangan bergolek2 pun 1 hal jugak! Hu3...

Pastu, aku lak kasik idea. Aku suh Udda carik mangkok cantik2, buh wajik dalam tuh, then terbalik/keluarkan, baru buh2 ribbon ke hape bagai... Udda jumpe mangkok kecik2 bentuk buah epal yang dibelah 2. Awa pun try buat. Bile terbalikkan, kitorang sume pecah perut gelak tak hengat sebab bentuk wajik tu betul2 cam bontot baby dalam iklan pampers. Muahaha... Jijah kata, 'Lucah betul! Nanti tak pasal2 kite kene cop buat hantaran porno! Ha3...' Last2, just buh jer dalam mangkuk epal tuh, buh dalam 3 mangkuk, pastu wrap. Sonang citer! ;P My MIL kata, 'Nie sok if diorang bukak & makan, mau mabuk2 + jalan melayang2 sebab wajik tu dah fenin kene uli ngan korang.' ;P


~ Kek yang Awa sponsor. Tapi, tak bagi as hantaran pun... Buleh diorang kata untuk kite2 makan?! Ha3...


~ Posing dengan kek la pulok..!


~ Antara hantaran yang dah siap.

Dah pukul 1 a.m tapi, we ols tak tido2 lagik. Pukul berapa mau tido daaa..??? Hu3...

6 comments:

eddi said...

tahniah...semoga semua happy

ciK waNi said...

salam ziarah..
dari blog en ben..
salam perkenalan..

ArELeEz said...

eddi,
mekacih (bagi pihak).. ye! jom happy2! he3..

ArELeEz said...

ciK waNi,
salam p'kenalan to u too..! tq sbb sudi ziarah.. ;)

azzey said...

Areleez: mana gbr bertunangnye?

ArELeEz said...

azzey,
jap la.. bz nih! lappy lak rosak. tensen jer.. hu3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google