SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Thursday, December 2, 2010

MUSIM DARAH MANIS

20 November 2010... mak dapat jemputan kenduri. Bukan kenduri kawen tapi, kenduri bertunang. Anak Cik Siah bertunang. A few weeks before that, mak ade tolong Cik Siah buat halwa betik untuk hantaran.


~ Aku dah siap nak attend kenduri. Takde la excited sangat nak gi/makan kenduri. Tapi, excited sebab dapat melaram baju baru. Sempat jugak mak aku jahitkan. Heh3... Thank you so much, mak! I lap you lah! ;)


~ Seriusnye muka mak aku. Nie kalau ade calon menantu nak datang mengadap nie, confirm menggigil2 lutut! Ha3...

Mase kitorang sampai, diorang tengah gigih masak2. Rombongan lelaki pun tak sampai lagik. Aku ajak mak teman, nak tengok hantaran belah pompuan. Sempat la snap2.


~ Antara hantaran daripada pihak pompuan.


~ Kaler PURPLE, hokay..! Tu yang buat ah kak teruja lebih tuh! Ha3... Over tau! ;P


~ Ade 1 kek coklat yang dikelilingi oleh cuppies. Siap tulis, ‘S.E.L.A.M.A.T B.E.R.T.U.N.A.N.G’ lagik!


~ Pelamin pun ado..! Dah jadik trend kan skang nih? Bertunang pun ado pelamin. Walaupun simple tapi, just nice la... Zaman2 aku dolu, tak jadik trend lagik. Teringin gak tau! Kalau saje2 sewa pelamin camnie, pakai cun2, main sarung2 cincin & amik2 gambar balik, aci tak? Ha3...


~ Cik Siah (yang tengah pegang tisu) gigih kat dapur. Tahun nie, 2 orang anak dia bertunang. 1 lelaki & 1 pompuan. Yang lelaki tu bertunang dolu, ngan orang Terengganu. Yang pompuan nie ngan orang dekat jer... orang Lekir... area2 Manjung tu, ha..!


~ Tak lame pastu, rombongan pihak lelaki sampai. Nie antara hantaran2nye...


~ Kaler pink. Siap ade masjid, decorated from sejadah.

Abang aku & family pun datang jugak. Lambat sket la...


~ Lip2 yang still panas badan dia. Tapi, buleh posing lagik! He3...


~ Odah pun demam jugak. Nie pun baru lepas muntah. Kesian dia...


~ Demam2 pun, aku paksa jugak Lip2 berposing! Kejam hokay acu dia nih! Ha3...

Lauk2 kenduri hari tu best jugak la... Ade gulai nangka ngan ikan masin, ayam goreng, ikan keli goreng, sambal belacan ngan sambal udang. Berselera jugak la aku makan...

Lepas makan, kitorang terpaksa mintak diri dolu sebab nak attend 1 lagik kenduri. Bertunang jugak. Kawan aku yang bertunang. Kawan mase sekolah rendah dolu. Hmmm... musim orang bertunang kot skang nie kan? Musim darah manis. Heh3...

4 comments:

Faizaharis2 said...

cantek laa hantaran pepel tuuu

ArELeEz said...

Faizaharis2,
klu purple, mmg cantik! hiks..

azzey said...

Areleez: mana gambor yg bertunangnya?
gambor tuan tanah kedaung je byk!

ArELeEz said...

azzey,
ok what gambar tuan tanah kedaung..?! cun & jelita, gitu..! ha3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google