SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Tuesday, December 7, 2010

CAFE YANG HAMPEH!

Aku dapat durian runtuh! Ho3!!! Best2! ;D Eh2! Takde la durian runtuh sangat... Ade rejeki lebih sket... sebab bantuan khas untuk penjawat awam tu dah masuk. Buleh la kalau my 'sayang' nak pau2 aku kan... Ha3...

Hari Ahad (malam), aku bermurah hati nak belanja mak & my 'sayang' makan. Plus, kitorang dah usha 1 cafe yang baru bukak kat Bandar Baru. Bese la kitorang kan... asal baru bukak jer, musti nak terjah! Asal nak terjah jer, baru bukak! Heh3...

Tapi, sadis la cafe tuh! Macam2 aksi dah kitorang buat semata2 untuk hilangkan boring tapi, makanan yang kitorang order tak sampai2 jugak! Giler hangin aku malam tu! Rase cam nak terbalik2kan meja jer... Pastu, nak BERTUKAR! jadik incredible Hulk! Huh!!!


~ My 'sayang' yang baru baik dari demam... tapi, still batuk2 la... Mase nie, keadaan terkawal lagik. Means, baru order makanan. So, tak berapa nak hangin lagik.


~ 30 minit berlalu... mak aku dah start buat muka bosan! Tapi, paksa diri untuk senyum.


~ Untuk meredakan kehanginan yang melampau, aku pun snap2 la hape2 yang patut yang ade dalam cafe tuh. Konon2 as theraphy la...


~ Aku pun purak2 senyum... Walhal, dalam hati... hanya Tuhan yang tau... Hu3...


~ Main cak2 ngan my 'sayang' lak. Theraphy jugak nih!


~ Peace! No war... la konon..! Hu3...


~ Decor2 dalam cafe nie ok, cantik la kan... Ade pendayung sampan 3 bersaudara...


~ Ade duit kertas dari pelbagai negara yang diframekan...


~ Ade pedang samurai...


~ Ade lembing Awang pulang ke Dayang...


~ Ade alat penimbang zaman dolu2...


~ & gergaji pun ado! So, decor2 cafe nie memang tip top la kan... Tapi, ketip top-an decor tu tak seiring dengan service yang diberi. Secara automatic decor tu jadik hodoh! Hah! Amik ko!


~ Mak aku yang memula tadi tolong saborkan aku pun dah start bising2 jugak!


~ My 'sayang' yang sentiasa cool pun siap cakap, 'Sayang... kalau dalam 2 jam tak sampai jugak order, kite gi Wana Cafe jerlah.'


~ Yang sampai cuma air teh o panas 3 gelas yang dah sojuk secara semulajadi sebab lame sangat tunggu makanan sampai. Even my 'sayang' mintak air suam pun tak sampai2 jugak. 2 kali mintak tau! Huh!

Pukul 9.50 p.m order makanan, pukul 11.oo p.m baru dapat makan! Cer korang bayangkan bagaimana terderanye perasaan aku?!! Kalau kitorang order cam ikan bakar, stim bagai tu, aku buleh consider la jugak if lambat. Tapi, nie we ols just order nasik putih 2, sup ekor, daging masak kicap, sutun halia ngan mee goreng Singapore. Camne la tak hangin 1 badan?!


~ Last2, sampai mee goreng Singapore yang aku order nih. Mende alah nie la yang kitorang makan share2 sebab perut memasing dah lapor! Sambil makan, sambil membebel2 pasal service yang hamat hampeh!

Actually, bukan kitorang jer tapi, ramai lagik customers yang mengalami nasib yang sama. Even yang datang dolu dari kitorang pun still tunggu makanan diorang. Sampai ade 1 pakcik tu, dekat lapanploh kali dia terjah dapur, tanye pasal makanan yang family dia order. Aku plak memang dah tak sabor! So, mase waitre anta mee goreng Singapore tu, aku tanye la kat dia...

Aku: Apsal lambat sangat?!

Waitre: Tukang masak ade 1 jer. Kalau order ikan, cepat la sket sebab ade sorang lagik tukang masak tu dia khas masak ikan jer.

Aku: Laaa... Apsal sket sangat tukang masak? Dah tau tempat besar & baru, amik la tukang masak banyak sket. At least 3 orang ke... Lame tau kitorang tunggu! Bukan lame jer tapi, lame giler!!!

Waitre tu terkulat2 jer sambil blah dari situ. Kalau korang kat tempat aku, hape yang korang akan buat? Adekah same/lebih dasat dari hape yang aku buat?

Sayonaralah to that cafe...

6 comments:

My Little Diary said...

salam maal hijrah
hehe... lama tu kul 11pm baru dpt makan.... ish3x... tak patut2x

azzey said...

Areleez: suruh je dia tutup kedai tu! abis citer...

anda di tag utk blog larian >>>
http://azzeyatin.blogspot.com/2010/12/blog-larian.html

ArELeEz said...

My Little Diary,
tau xpe..! mmg xpatut sgt2! rase cam nak saman, see u in court jer tau! hu2..

ArELeEz said...

azzey,
xyah suh. sok lusa sure bungkus tuh, if service still camtu.

oo.. tag, ek? ok.

Anonymous said...

wa...mau syer wa punta pengalaman kat cafe tu..wa memang selalu makan kat situ le..boleh kata cafe favorite la...masa tu servis ok laaa... but one day... wa dengan geng ada la dalam 8 orang mcm tu,,,, wa order bihun goreng udang... bila sampai wa pun makan la slow2 n sambil sembang2 ngan kawan,,,, tengah makan wa jumpa macam kaki udang...so wa letak tepi pinggan la.. wa terus makan lagi...jumpa lagi.. wa mula pelik la,,,lain macam je kaki ni... macam wa pernah tengok kaki ni,,, "tapi di mana ya"...fikir-fikir punya pikir... bihun goreng wa hampir habis,,,jeng...jeng...jeng... wa jumpa lipas tu.... macam mau muntah kat situ juga........ lepas tu wa taubat tak pegi dah cafe tu............. it happen 6 month ago..... wa story kat my staff... so my staff bagi tau kedai tu dah kena saman ngan MPTI dua kali coz kebersihan kedai tu hampeh.... wa...pun padan le....dalam makanan ada lipas,,, (tingat wa perkataan LILATI= Lipas, lalat n tikus),,,,

ArELeEz said...

Anonymous,
humangaih..! giler dasat! lipas??? erkk! geli-geleman tekak nih! adeh3.. tobat tak gi sane dah la.. hu3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google