SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Monday, October 11, 2010

TERIMA KASIH ANDAK & PAK ANDAK...

Perut dah berkeroncong. Baik punye lagu2 yang berkumandang dalam perut nih! Sumenye lagu2 up to date tau! Radio Era/Sinar/Muzik/THR-Raaga pun tak buleh challenge! Lambatnye lah hai nak sampai kat umah Andak nih! Hadoiiyaiii..!!!

Nak kata jemm tu, tak la kot. Tapi, mase nak masuk bridge ke fly over ke ntah... kat situ traffic slow. Terkemut2 jer. Memula, we ols ingatkan ade accident. Rupe2nye, kat depan sane nun ade traffic lite. Makin kering la tekak kitorang... Dalam kepala plak dah terbayang2 nasik la... ayam la... kuih2 la... Isk3... nyah kau wahai bayangan..!!! Hu3...

& akhirnye, secara magic we ols sampai kat depan pintu umah Andak. Korang bayangkan 'secara magic' tau! Jangan bayangkan 'secara' lain tapi, 'secara magic' jerk! He3... Sampai2, aku terus selongkar2 tudung saji Andak. Aku jumpe karipap. Wah! Time lapor2 camnie, layan karipap sejuk lebih breakfast pagi tadi memang masyuk, owh..! Lepas makan karipap, baru we ols bergotong-royong hidangkan makanan untuk lunch.


~ Antara menu2 yang disajikan adalah ayam masak sirsau...


~ Gulai ikan kayu...


~ Pecal pun ado.


~ Aku sorang jer yang maintain sawan camera. Yang lain sume dah insap! Kebulur la tuh! Ha3...

Lame jugak we ols spend time kat umah Andak. Dalam pukul 5 ++ p.m baru mintak diri. Tu pun dengan Andak + Pak Andak sekali mintak diri sebab diorang pun keluar jugak, nak tunjukkan jalan ke umah Pak Su kat Shah Alam. Jalan2 lagiklah nampak gayanye kitorang... Layannn....... ;P

Mase zaman skool aku kat SMSS dolu, Andak & Pak Andak nie banyak jugak berjasa kat aku. Kalau time aku balik bermalam, aku akan balik umah Andak. Pak Andak la yang datang amik & Pak Andak jugak la yang anta aku balik hostel. Mase tu, Pak Andak takde keta lagik. Naik moto jer. Makanye, merempit la aku ngan Pak Andak... Paling tak buleh lupa, bile time nak balik hostel, Andak for sure la bekalkan aku dengan ikan masin yang dah siap digoreng & sambal tumis ikan bilis wif kacang tanah. Dua2 pun Andak buh dalam balang, buat stock. So, kalau aku rase takmo makan kat dining hall (ko tau la kan... makanan kat hostel zaman2 aku dolu, mostly memang ikan jaket & sewaktu dengannye. Sadis betul! Hu3...) buleh la beli nasik goreng kat kantin, makan ngan ikan masin & sambal tumis ikan bilis tu. Lagik 1 yang aku tak buleh lupa adalah bile on the way nak anta aku balik hostel, Pak Andak musti menyinggah kat gerai burger, tapaukan aku bukan 1 tapi, 2 bijik burger, ko..! Sebab dia tau, mase tu aku memang antu burger. Skang pun antu gak tapi, dolu lagik super2 antu la... He3...

Hmmm... terima kasih to Andak & Pak Andak... Jasamu dikenang...

2 comments:

azzey said...

Areleez; jd skrg ni blkan plak Pak Andak tu burger seratus lapanpuluh ribu biji sbg penghargaan!

ArELeEz said...

azzey,
wah! dasat tuu..! xmampu ah kak, noks! hu3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google