SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Thursday, October 7, 2010

ASLEEZ'S OPEN HOUSE

Hari yang dinanti telah pun tiba..! Open house..! Pagi2 lagik aku dah bersilat kat dapur, tolong mak hape2 yang patut. Pastu, kemas2 umah la kan... Susun2 makanan atas meja siap2.


~ Karipap yang fresh from oven! Terbaik, wok..! Lalu jer kat meja makan, aku cilok seketul. Asal lalu jer, aku cilok. Asal cilok jer, aku lalu. Sib baik tak licin aku kejekan! Ha3...


~ Laksa in da house..! Presentation karipap ngan laksa mak aku yang buat. Mak aku pun dah expert skang. Kalau mak buat presentation jer, musti mak suh aku snap2. Memahami betul mak aku nih! He3...


~ Pencuci mulut of the day adalah buah tembikai. Aku yang potong nih. Wah! Bangga2!!! Tapi, presentation ke laut... Tsk3...


~ Makanan dah siap hidang atas meja. Tinggal tunggu tetamu datang jer lagik.


~ Mase aku mandi, ade bebudak datang beraye. Macam tau2 jer bebudak tu yang aku ade buat open house. Rejeki diorang la tu kan... Tapi, aku tak dapat layan sebab tengah mandi. Kakak & Mak Lang yang tolong layan.


~ Wah! Dah jadik cc plak umah aku nih! Hape kata kalau aku kenekan charge. Alaaa... kira harga sedara jer la... Masyuk...! Ha3...


~ My 'sayang' yang ditugaskan untuk membeli ais.


~ Mak Yang antara tetamu yang datang.


~ Mak Lang pun ado jugak. Cantik tudung Mak Lang. ;)


~ Nenek ade... kakak pun ade... Best2...


~ See2! Kan aku cakap, buleh buat cc! Ahaks3...


~ Lepas makan, dok depan tv sambil borak2 & makan tembikai.


~ Alooloolooo... sweetnye Odah..! Macam tengah berlakon iklan plak. ;)


~ Ini bukan iklan bandage ye, you ols..! Tapi, ini adalah kaki A_bern yang berbandage. Mase nie, dia jalan jengket2 lagik. Tapi skang, dah ok. Bandage pun tak pakai dah. Plus, dah start sekolah dah pun...

Best jugak buat open house macam nie. Buleh la berkumpul dengan family lagik. Tapi, ade jugak yang tak dapat join iaitu abang & mertua aku. Abang aku kursus kat Pangkor. My MIL lak pose 6. Actually, bukan aku sengaja nak buat time abang aku takde/my MIL pose. Tapi, aku buat open house nie pun memang takde plan2. Spontan jer. Cakap kat my 'sayang' & mak, beli2 barang & that's it! Gitu la kekdahnye... So, ampun & mahaplah kepada yang tak dapat join tu...

2 comments:

azzey said...

Areleez: mcm pnh tgk je gbr2 yg kat atas tu....*wink*

ArELeEz said...

azzey,
ye ke? tp, di mana ya..? ha3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google