SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Tuesday, October 12, 2010

MISI UNTUK MENJADIK DUYUNG ARIDINATA

Hari terakhir kat umah kakak aku, we ols still gigih nak berjalan2. Tapi, kali nie bukan bershopping/jalan2 carik pasal! Tapi, berkubang! Sume dah setuju nak berkubangan kat Sungai Gabai. Kakak aku cakap tak jauh sangat. Tapi, apsal aku rase cam lambat sangat nak sampai?! Ke aku yang tak menyempat2 nak berkubang jadik Duyung Aridinata?! ;P


~ On the way tu, sempat la we ols menyinggah kat kedai2 tepi jalan tu, beli hape2 yang patut. Beli roti, air ngan junk food sket, buat alas perut sebab pas mandi berkubang2 musti lapor kan?! Plus, abang aku nak belikan pelampung untuk anak2nye.


~ Setelah menempuh perjalanan yang penuh onak & liku lagik adventure (ececeh..! Hiks...) akhirnye, sampai jugak kitorang ke Sungai Gabai. Welcome2... ;D

Aku ingatkan f.o.c jer mandi kat sini. Rupe2nye kene bayar, dowh... Sorang = sehengget. Ade sorang mamat yang dah siap tunggu ko tepi jalan, mintak bayaran & bagi resit. Kalau ikut resit tu, charge adalah under JKKK Sungai Gabai jugak. Memula, aku ingatkan charge parking. Tapi, apsal charge parking ikut kepala lak kan... Hmmm... maybe charge untuk masuk toilet, mandi bagai kot. Sebab mase nak bilas2 badan kat toilet, takde sape charge pun. Ntah la...


~ Berposing sebelum mandi...


~ Sila perhatikan... ade objek misteri kat atas kepala kakak aku... Ngeeeee.........


~ Dah takde dah objek misteri tuh. Magic kan? ;P


~ Ramai orang wooo... Full house gak! Nak carik tempat lepaking pun payah! Nie jer la yang paling strategic yang tinggal. Hu3...


~ 'Kami sesat barat! Encik Renjer, sila datang selamatkan kami yang anggun bergaya nih! Tsk3...' ;P


~ Sexy, owh... Lip2... He3...


~ Berkubang time..! Owh, yeah..!


~ Eh2! Apsal aku takde dalam ini gambar? Nie yang buat ah kak hot & spicy nih! Huh!


~ Best wooo... mandi... Rase macam takmo balik!


~ 3 Duyung Aridinata... Ecewah! ;P


~ Nampak tak air terjun tu? Tinggi wooo... Air dia, jangan cakaplah! Memang 'gedebush2!'


~ Mak ngan nenek aku jer yang tak berkubangan. Diorang just lepaking2 sambil tengok anak-cucu-cicit berkubang tak hengat! Hiks...

Dekat 2 jam jugak la we ols berkubang. Sib baik tak lupa diri terus! Ha3... Lepas bilas2 badan & semayang, kitorang pun balik... Tapi, tak balik umah kakak aku terus la sebab ingatkan nak menyinggah kat Kolam Air Panas Dusun Tua. Mase balik, jalan adalah jemm! Giler slow traffic! Disebabkan kesuntukan mase makanye, we ols tak dapatlah nak mengexplore kat mane la Kolam Air Panas Dusun Tua tuh?! Plus, perut pun dah lapor giler! 'Kruk-krak-krek' dah bunyik dia! Scary jer dengor! Hu3... So, carik kedai makan dolu. Kalau tak, nanti ade yang meroyan! My 'sayang' pun dah merapu-meraban sebab lapor. Dia kalau lapor memang sker merapu-meraban tak hengat! Sampai kusut aku dibuatnye tau! Hadoi!

Mane kedai makan nih? Hu3...

2 comments:

azzey said...

Areleez: best2!!!!!!

p/s: g tau pakcik ...kekadang dia adalah agak weng2 sikit....huh!!!

ArELeEz said...

azzey,
mmg best! jom la jadik duyung aridinata lagik! ;D

p/s: walaupun dia weng2, dia tetap pojaan hatiku..! ahaks3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google