SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Monday, October 18, 2010

BERDOSAKAH AKU?

Giler bestlah cerekarama kat tv3 baru2 nih... Berdosakah aku? tajuknye. Tengok gazzet pun macam dah cantik, tertarik, menarik, kebabom dah! Pastu, barisan pelakon pun memang yang terbaik dari ladanglah kan... Shiela Rusly, Noorkhiriah, Khairil Anwar, Amanda Misbun, Qazim Nor... Bakat diorang nie memang tak syak lagik..! Especially Shiela Rusly ngan Noorkhiriah tuh.

Kesah sorang gadis, Yani (Noorkhiriah) yang dibesarkan oleh Tok Wan (Normah Damanhuri) dia dari kecik sampai la Tok Wan dia meninggal. Pastu, ayah Yani (Khairil Anwar) ajak la Yani tinggal ngan dia, sekali ngan mak (Shiela Rusly), abang dia, Zahid (Qazem Nor) & adik dia, Dayah (Amanda Misbun). Tapi, mak dia layan Yani macam maid. Zahid plak macam terjatuh cinta dengan Yani walhal diorang muhrim sampaikan Zahid nak rogol Yani. Sib baik tak sempat! Dayah plak nampak baik depan mak tapi, kat belakang dia buat hubungan sulit dengan Johari sampai terpreggie. Mak dia sangat kecewa dengan Dayah. 1 hari, tengah kendong bakul pakaian, mak dia jatuh terjelepuk kat tangga & kaki bengkak. Si Yani la yang jaga mak dia siang malam. 1 hari tu, mak dia citerkan hal sebenar kat Yani which is apsal mak dia bagi Yani kat Tok Wan & apsal mak dia tak sker sangat kat Yani. Rupe2nye, mase preggiekan Yani, ayah dia ade affair & kene tangkap basah ngan pompuan lain. So, mak dia sangat tekanan! Asik nak bergaduh jer ngan ayah dia sampaikan dia rase Yani tu macam bawak sial la. Walaupun mak ngan ayah Yani tak divorce tapi, sampai ke tua, hidup diorang tak penah aman. Asik nak bertekak jer! Sampai anak2 tak betah dok kat umah.

Ditakdirkan, mak Yani kene stroke yang membawa kepada kematiannye. Sebelum tu, mak dia ade pesan kat Yani yang kalau dia mati, dia haramkan Dayah sentuh dia & dia teringin sangat nak dengor Yani panggil dia as 'mak'. Tapi, Yani nie macam berdendam jugak la kat mak dia. So, dia takde pun nak panggil2 'mak'. Dia cakap ngan mak dia without using any kata ganti name pun! Yani menyesal sangat2! Dayah, Zahid & ayah dia pun menyesal jugak bile mak dia meninggal donia.


~ Scene nie paling sedih. Scene Yani mandikan jenazah mak dia. Giler touching, babe..! My 'sayang' lak siap kata...

'Sayang... umah mak banjir malam nie. Mak musti dah nangis2 layan citer nih.'

Well... mak aku kan ratu air mata... He3...

*Credit to: zuriey86

2 comments:

azzey said...

Areleez: x sempat tgk ari tu. lupa siaran

ArELeEz said...

azzey,
rugi woo.. tu la.. asik bloggin' xhengat jerk! he3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google