SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Friday, October 1, 2010

GEGAK-GEMPITA RAYE 2010 (EPISOD: JOM BALIK!)

Puas berposing tak hengat, tibalah mase untuk kami pulang... Syahdu jer sebab dah nak berpisah ngan Pak Ngah, Mak Ngah & Abang Asri. Tsk3... Takpe la... Nanti free2, panjang umur, kite jumpe lagik... Insyaallah...


~ Nak masuk keta pun kami gigih berposing. Posing secara lupa diri lak tuh! Ha3... Tak agak2...


~ Enterframe adalah wajib, hokay! ;P

Babai Pak Ngah, Mak Ngah & Abang Asri... Sehingga kite bertemu lagi... Ecewah! Macam ucapan raye lak! Hiks...


~ Masuk dalam keta pun sambung posing lagik. ;D


~ Sepanjang perjalanan tu cuaca cam mendung2 jer especially mase kat highway. Giler mendung! Ko tengok la langit tuh! Bukannye biru tapi, itam. Kalau tak silap aku, cikgu Geografi aku cakap tu namenye Awan Komulusnimbus. Mase study time nak amik PMR, name awan nie la yang paling aku ingat. Bajet masuk exam la konon... Plus, memang soklan fames amos what... bab2 name awan nih.

'Awan ini berwarna itam, menampung wap air yang banyak. Semakin banyak kandungan air, semakin itam warna awan. & seterusnye akan turun sebagai ujan... Hapekah name awan seperti yang tersebut di atas?'

Ha! Lebih kureng camtu la rupe bentuk soklannye. Aku ade teori sendirik nak differentiate name2 awan nih. Macam Awan Komulusnimbus nie, teori aku adalah 'KOMUlusnimbus' tu kan macam perkataan 'KOMUnis'. Komunis = jahat! So, awan nie adalah awan jahat. Sebab tu dia kaler itam! Paham tak korang? Paham kan? ;P


~ & akhirnye, Awan Komulusnimbus telah BERTUKAR! menjadik ujan yang sangat2 lebat sampai jarak penglihatan menjadik semakin kronik! Kene berhati2! My 'sayang' bawak slow jer... Tapi, masih ade pemandu yang tak pasang lampu di saat2 genting camnie. Bahaya, owhhh..! Dok kat lane kanan lak tuh! Tak luak mane pun bateri keta kalau ko bukak lampu! Isk3...

So, kepada anda di luar sane... sila jangan jadik seperti pemandu yang selfish tersebut! Jangan ingat nyawa ko sorang jerk! Ingatlah nyawa orang lain same!


*Belah malam pun, gi beraya lagik tau! So, tungguuuuuu......!!!

2 comments:

azzey said...

Areleez: Ade ke nama awan cam gitu? confused sekejap.....hu3...

ArELeEz said...

azzey,
ade maaa.. cer google, tgk.. nie musti ponteng class geografi nih! ha3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google