SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Wednesday, October 13, 2010

AIM'S 20-TH ANNIVERSARY

Last Saturday, aku & my 'sayang' ke Arena Square. Anta mak aku sebab ade sambutan anniversary AIM yang ke 20 Peringkat Daerah Hilir Perak. Aku bukan setakat anta jer tau! Tapi, bagi moral support kat mak sekali. Lepaking kat sane sampai la acara abis. Sebelum sebarang acara start, aku pun jadik mamarazzi lah! Kata blogger tegar kan... Hiks...


~ Aku sayang sangat2 kat mak aku nih! I lap you lah! Mmuahhsszzz!


~ Mak wif Kak Azie, geng 1 pusat.


~ Mak tengah khusyuk berikrar.


~ Kawan2 mak pun same. Memasing berdiri tegak. Serius jer kan? Hiks...


~ Baju diorang adalah sedondon. Memang wajib pakai baju nih.


~ Majlis dimulakan dengan dendangan lagu nasyid. 2 lagu secara berturut2.


~ Cantik baju diorang. Oren lagik, ko!


~ Lepas ucapan2, ade upacara perasmian lak. Kalau tak silap aku, MB Perak yang buat launching nih merangkap tetamu V.V.I.P la... Tapi, beliau tak dapat nak get along sampai abis sebab ade urusan keje katanye... So, ganti dengan ADUN Sungai Manik, Y.B Dato' Zainol Fadzi bin Paharudin.

Masuk bab ucapan2, musti sume pun dah menguap2 kan... Kerusi pun banyak yang tetibe kosong sebab memasing gi meregang2kan badan. Ade yang shopping kat booth2 yang ade kat situ... ade yang gi toilet... macam2 la... Bese la tu kan...


~ Tapi tetibe, bile Indian Dancers nie buat performance, suasana jadik segar-bugar balik! Macam magic, wok..! Ha3...


~ Beronggeng tak hengat makcik2 India nih!


~ Kagum ah kak, noks! Step salah & tak syncronize pun, diorang cam, 'Ade aku kesah?' Diorang belasah jugak! Janji joget! Ha3...


~ A_bern pun ado gak. Mane buleh tinggalkan minah nih... Kalau tak kang mau meroyan kakak aku kat Kajang tu, ha! ;P



~ We ols dok kat belah belakang2 jer. Boring2, buleh beli air ke... jambu batu potong2 buh asam ke... macam2 ado..! Ngap3lah ko kat belakang! Takde sape kesah!


~ Terpaksa pakai spec hari tu sebab mata aku cam dah weng2 dah. Dah start pening2 kat area mata. Ye la kan... hari2 ngadap pc ngan lappy. Dah tau rabun tapi, tak sedar dirik lagik! Takmo pakai spec sebab kalau pakai macam tak rock la konon... Haish! Bile mata dah weng2, mula la gediks ngadu2 kat my 'sayang'. Ingatkan buleh la dapat kata2 perangsang lagik membahagiakan yang buleh menyejukkan mata. Last2, kene tarbiah secara marathon! Ha, amik ko! Tsk3...

Dalam pukul 1 ++ p.m gak la acara nie abis. Berlengas dah badan aku! Sebelum balik, we ols jalan2 carik makan dolu sebab dah lapor tak hengat. Singgah makan kat Bumbung Biru jer.

Last but, not least, terima kasih diucapkan kepada Amir sebab jadik photographer hari tu. Well... you knowlah kan... ah kak kalau dalam majlis2 macam nie memang malu2 sket la nak snap2. Kalau snap pun, kat sudut2 jer... Sadis tak sadis tuh?! Hu3...

2 comments:

azzey said...

Areleez: best tu dowh.......np x ikot beronggeng skali dgn Indian Dancers tuh? hu3....

p/s : Amir pon ikut ka?

ArELeEz said...

azzey,
t'ingin gak. tp, i kan pompuan di bwh lindungan kaabah.. malu tp, mau, dowh..! ha3..

p/s: aah. org yg ajak sbb nak suh jadik photographer.

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google