SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Monday, October 18, 2010

MAKE-UPLAH PULAK..!

Skang nie, aku tengah berjinak2 dengan alat2 make-up. Tapi, yang simple2 jer la kan... Sepanjang 27 tahun aku bernapas di bumi Tuhan nih, aku tak penah ade set2 make-up nih. Sumpah, tak tipu! Kalau setakat mende2 basic cam lip gloss, foundation ngan 2 way cake tu ade la... Maksud aku macam eye shadow ke... blusher ke... & yang sewaktu dengannye... memang tak la...

Baru2 nie jer minat aku kat make-up makin bercambah. Tu pun sebab mase raye hari tu, kakak aku make-upkan aku. Memula macam tak kose! Cukup la just pakai 2 way cake ngan gloss. Tapi, bile tengok kakak ngan Kak Aneem gigih make-up, rase macam best plak. Makanye, aku paksarela kakak aku make-upkan aku. Ha3...


~ Skang, aku dah ade eyelash curler nih. Kasik lentik banyak bulu mata ah kak nih! Ahaks3...


~ Blusher pun dah beli, brand Silkygirl. Kaler hape ntah?! Tapi, macam pink2 la... Aku main belasah jer beli nih! Cincai beli maaa...


~ Eye shadow pun ado. Silkygirl jugak. Nie pun aci belasah jer beli kaler tuh. Ha3... Sume pun beli main aci belasah!


~ Mascara... Silkygirl lagik...


~ Brow pencil dari Silkygirl kaler dark brown.


~ Actually, ade lagik 1 yang tak complete iaitu eye liner. Brand Silkygirl kaler hitam dah abis stock. Brand lain ade tapi, aku tetap nak Silkygirl..! Nanti2 la plak carik. Actually, aku tak confident lah nak pakai mende2 alah kat atas nih. Tangan nie pengkar semacam, dowh..! Tsk3... Takpe2... Lepas nie, aku buat part time study la... study make-up. Pastu, praktikkan kat muka sendirik. C'mon, bebeh! Malaysia buleh! Chaiyok2!!! ;D

Terima kasih buat my 'sayang' sebab sponsor make-up set di atas... I lap youlah! Wah..! Dan2 tu nak 'lap you... lap you...' kan... Pompuan2... Hiks...

2 comments:

azzey said...

Areleez: bagus2! perubahan yag bagus. EYE-SHADOW tu nt beli yang kaler hitam plak......dark brown pon hokay gak!

ArELeEz said...

azzey,
mekacih.. oo.. ok. nanti org beli. jgn bimbang! ha3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google