SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Friday, October 8, 2010

PAGI2 PERGI KE TAMAN...

Breakfast pagi tu kat umah kakak aku adalah terbaik! Kakak aku masak, dowh..! Macam magic & tak berapa pecaya tapi, kene pecaya sebab memang betul punye! Ha3...

Kakak aku masakkan kitorang nasik goreng, ikan masin goreng, telur dadar ngan sambal tumis ikan bilis. Korang bukan tak tau, aku bukannye buleh jumpe nasik goreng. Musti berpinggan2 punye aku belasah! Diet terpaksa buang jauh2 dolu, sok lusa baru kutip balik. Buleh, gitu..?! Ha3...

Perut pun dah kenyang. Tapi, mata nie takde plak nak mengantuk2 ke... nak sambung tido ke kan... Mula la kepala aku ligat berpikir, nak buat aktiviti hape la agaknye kan... Tetibe... 'ting!!!' (keluar mentol ngan awan larat kat atas kepala. Buleh imagine tak, korang? Hiks...) Idea sudah mari..! Nak bawak Lip2 gi taman (playground) lah! Sepantas kilat aku tocang2kan rambut Lip2 yang serabai tuh! La3...


~ My 'sayang' pun join sekali. Risau kot bini dia sorang2 bawak Lip2 ke taman. Kang kene culik kang, hape tak heinye, weh..?! ;P Well... berjogging tu aku puji la kan sebab buleh jugak bakar2 lemak degil tuh. Tapi, part berjogging pakai kain pelekat tu yang tak buleh blah tuh! 1 in a million, hokay..! Hadoiiyaiii..!!!


~ Gumbiranye Lip2 dapat gi taman! Nak harap mama ngan papa dia bawak?! Hmmm... asik bagi reason taman tak siap lagik jer... Bercinta la Lip2 nak ke taman ngan mama-papa dia... Isk3...


~ Tetap... duta keamanan... sejagat! Ha3...


~ Cute lagik jelitanye mak sedara Lip2 nih! Kan3..??? ;P


~ Tak lame pastu, mak pun datang join kitorang.


~ Korang jangan cakap mak aku vandalisme plak, ek?! Sebab mak aku berlakon + purak2 jer tuh... Sila pecaye! Hiks...


~ Nenek pun join jugak. Kagum dengan 'bakat terpendam' yang mak aku tunjukkan. Muahaha...


~ Rancak betul diorang nie berborak! Sampai tak perasankan mamarazzi! 'Anyam ketupat', ek..??! Ha3... Larikkksss..!!!

Sekali-sekala layan jongkang-jongket ngan buaian, terbaik jugak kan? ;)

2 comments:

azzey said...

Areleez: klu ada rs2 nak main buaian ....nak pecahkan lemak2 yg ada.....dtg le sini lagi....kat sini ada taman....hu3.....

ArELeEz said...

azzey,
alaa.. kat sini pun ade taman maa.. ade lapanplohratus lagik! kitorang jer yg sker2 hati nak bela lemak2 tu.. ;P

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google