SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Monday, October 18, 2010

MALANG TAK BERBAU

Alkisahnye... hari Jumaat lepas, tengah aku khusyuk (wah! Khusyuk katanye... Macam pekeje berhemah tak hengat jer bunyiknye kan?! Hiks...) buat keje kat opis, tetibe aku tengok opismate aku sume macam kelam-kabut keluar dari opis. Eh2! Ade hape dengan hal la plak kan... Apsal aku relax2 jer kan... Mane aci maa... Ah kak pun nak kepochi2 jugak..! So, aku pun join diorang.

Rupe2nye, ade accidentlah! Betul2 kat jalan tepi opis aku tuh! Keta Kancil ngan motor yang accident. Tak tau la salah sape?! Sebab mase aku tengok tu, memang orang yang bawak & boceng moto tu dah terjelepuk jatuh.


~ Yang aku buat arrow tu adalah mangsa kejadian iaitu pakcik yang bawak moto. Kat sebelah dia tu wife dia I guess. Dari pengamatan aku, diorang tu Indian rasenye. Yang naik keta Kancil tu tak perasan lak kan...

Serious injury tu takde la kot. Tapi, wife pakcik yang naik moto tu macam terjengket2 la sket. Pastu, pakcik tu plak macam jalan terhuyung-hayang. Pening2 lalat kot.

Walaupun tak melibatkan kehilangan nyawa tapi, mende accident macam nie memang scary kan... Plus, skang nie sume kenderaan ade risiko untuk terlibat dalam accident. Tengok jer lah berita2 kat tv & surat khabar pasal bas yang accident kat Melaka tuh. Sungguh ngeri, hokay! Memang la malang tu tak berbau tapi, kite sume still buleh amik langkah2 pencegahan. Kalau rase nak gi vacation jauh2 naik keta tu, service2 la hape yang patut dolu. Check la segala2nye. Jangan start enjin, terus berdesup macam Tokyo Drift! Lagik 1, kalau bawak hape2 transport tu, tolong la jangan bawak main aci belasah jer. Kalau agak2 dah tak sayang nyawa sendirik, tolong la sayangkan nyawa orang lain. Aku nie bukan hape... sekadar mengingatkan, termasuk la diri aku sendirik. Amik iktibar atas kejadian2 yang dah berlaku tu.

Ingatlah orang tersayang... Adios!

2 comments:

azzey said...

Areleez: ni malaporkan utk buletin hape nih!

ArELeEz said...

azzey,
err.. buletin skerhatiakulah! ;P

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google