SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Wednesday, October 13, 2010

CHINTA CHANDURI..???

Chinta Chanduri??? Sapekah gerangan Chinta Chanduri? Adekah dia seorang doktor... lawyer... majistret... atau sekadar tukang kebun sekolah? Owh... no3! Sume pun salah! Chinta Chanduri adalah seorang yang pada zahirnye sofistikated, cantik, stylish, bussines woman, kaya-raya, ade pent house mewah, ade 2 bodyguard & bla3... Pendek kata, sume yang hebat2 memang Chinta Chanduri la...

Tapi, sume tu pada zahirnye jer... Di sebalik yang tersurat, pasti ade yang tersirat. Bak kata Chinta Chanduri, 'Orang hanya tau menghukum dengan menilai pada hape yang tersurat tapi, tak penah nak memahami hape yang tersirat.' Perrgghhh..! Dalam maksud tu..! Silap haribulan, kene bukak segala kamus dewan, kosa kata, wacana bagai... baru buleh paham. He3...

Actually, Chinta Chanduri nie bukanlah kawan aku mahupun bestfren atau jugak opismate aku. Memang takde kaitan langsung ngan aku. Tapi, dia adalah 1 karakter yang dicipta oleh Azlina Pa'wan & dizahirkan oleh Muhammad Feroz Abd Kadir atas sokongan Ahmad Puad Onah di bawah empayarnye iaitu Grand Brilliance Sdn. Bhd. Wah! Bahasa kelas atasan dah ah kak guna nih! Korang paham ke tak agaknye? He3...

Kekdahnye, Chinta Chanduri nie watak utama dalam drama bersiri slot Akasia kat tv3 yang tengah hot & spicy skang nih. Memang aku follow citer nih sebab best! Walaupun aku tak berapa berkenan ngan Fasha Sandha di alam realiti tapi, bile ade drama yang dia berlakon memang aku tengok punye..! Tak kesah la drama/filem seram ke... sedih pilu ke... lawak jenaka ke... sume aku nak tengok sebab dia berlakon best! Kalau buat scene keguguran macam dalam Rasukan Ablasa/Perigi Kontang tu, memang betul2 punye terasa kat kite yang menonton nih! Sampai aku pun rase cam, 'Hadoi! Sakit2..! Tsk3...' Kalau scene isteri curang dapat pembalasan lak, lagik dasat! Macam dalam Kehangatan Lantana, macam real jerk. Tu yang best tuh!


~ Starring dalam drama Chinta. Actually, ade banyak lagik pelakonnye. Nie di antaranyelah. Baik plak Faradhiya dalam drama nih. Siap berhijab lagik ko! Selalu kan dia asik antagonis jerk. Tapi, watak dia tak kuar lagik. Tak tau la jadik hape?!

*Credit to: TV3

Ade 1 petang tu, time tengok Chinta, mase tu tengah iklan, aku borak2 la ngan my 'sayang'...

Aku: B, nanti kalau kite dapat babygal, kite buh name depan dia 'Chinta' nak tak? Cantiklah name tu. Klasik!

My 'sayang': Takmolah! Nanti perangai buruk cam Chinta Chanduri!

Aku: Erkkk!

Dasat tak dasat penangan Chinta Chanduri! Ha3...

4 comments:

azzey said...

Areleez: x pnh follow citer ni coz x bp minat dgn pelakonnya...ha3...

p/s: letak nama CHINTA TANDOORI lah! ho3...

ArELeEz said...

azzey,
rugi, wok..! sbb citer dia best!

p/s: agak2 la.. isk3..

Jejaka Terhangat said...

haha..pening pale nak paham ape sbnrnya Chinta Chanduri tu..

ArELeEz said...

Jejaka Terhangat,
xyah pening2 sbb chinta chanduri tu adalah 1 watak dlm drama chinta kat tv3 tu, ha..! citer dia best woo..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google