SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Tuesday, October 19, 2010

KITE PERLU RESPECT ORANG LAIN KAN?

Walau sape pun kite... walau di mane kite berada... hormat-menghormati tu penting kan? Tak kesah la ko tua ke... muda ke... veteran ke... junior ke... tetap kene ade sifat respect dalam diri. Tak buleh la main aci belasah jer kan...


~ Macam tu jugaklah kalau ko nak parking keta! Janganlah ko parking kat mane dan jer macam kat atas nih! Memang tak agak2 la kan... Buleh plak saga putih nie landing baik punye kat depan pagar umah aku. Keta sape pun aku tak tau?! Sampai my 'sayang' nak masukkan keta dalam porch pun susah! Bukan susah tapi, memang tak buleh teruslah!

Aku bukanlah kejam sangat sampai sesape tak buleh lalu kat depan umah aku. But, show me some respectlah as penghuni umah nih. Caranye senang jer... ko bagi salam, ketuk2 la sliding door aku tuh then, ko cakap la ko nak tumpang letak keta kat sini. So, aku noticelah & buleh la aku roger2 my 'sayang', suh siap2 parking luar dolu sebab ade orang nak tumpang parking. Hah! Gitu la kekdahnye...

Aku cuma nak rase dihormati, bukannye aku nak pau ko duit perlindungan ke hape kan... Dari mood aku seceria mentari pagi, dah suram macam pelangi tak cukup kaler. Haish!!!

2 comments:

azzey said...

Areleez: blh x kalu kita panggil kete penunda...tarik je kete tu! huh!

ArELeEz said...

azzey,
ikutkan hati panas nie, mmg nak panggil jer towin' kan.. geram, dowh.. tp, bese la.. pakcik kan 'insap' punye org.. hu3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google