SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Tuesday, October 19, 2010

'TING!' ;P

What a wonderful weekend..! Ecewah! Speaking London lah pulak kan... He3... Actually, takde la wonderful sangat pun... Bese2 jer... My 'sayang' kan ade keje... So, dok sorang2 kat umah sambil update blog. Tetibe... 'Ting!' Idea muncul siap ade mentol2 lagik..! Hiks... Hmmm... nak main masak2 lagiklah. ;)

Selongkar2 fridge, terjumpe ngan ayam. Pastu, nampak plak sup ayam lebih mase masak untuk lunch hari Sabtu. 'Ting!' Lagik sekali idea muncul + mentol2. ;P Ah kak nak buat nasik ayamlah! Amacam..??? Best tak idea ah kak? Ahaks3...


~ Ayam nie dimarinate dolu dengan sos2 yang aku buh main ikut sker aku jer, asal nampak macam bahan perapan, sudah... He3... Pastu, goreng... Malaslah nak grill2.


~ Sos buat sendirik. Google2 dolu, pastu sap2 soi jer, dah siap. Aku tak blend bahan2 sos nih. Sume aku tumbuk. Konon2, nak selit2 citarase tradisional sket la kan... ;P

Nasik dia awal2 lagik aku dah masak. Pastu, reheat sup ayam.


~ Tarat tat taraaa..! Presentation yang tak berapa semenggah dari tuan tanah kedaung..! Layannn...!


~ 1 untuk aku & 1 lagik untuk my 'sayang;. Jemput makan, you ols... Nasik Ayam Chinta Chanduri. Dasat tak name dia? Tak pun, Nasik Ayam Osman Kabilah! Hah! Mane korang sker? Ha3...

2 comments:

azzey said...

Areleez: Slmt menjamu selera ek!

ArELeEz said...

azzey,
mekacih2.. ;D

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google