SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Wednesday, October 13, 2010

TERIMA KASIH WAHAI 'CHEF'

Ini citer hari Isnin. Elok2 lepas balik keje, aku bertungkus-lumus kat dapur. Bukan memasak tau! Tapi, buat keje2 hand-laundry. Memang dah jadik kebiasaan aku, kalau baju2 cam baju kurung/blouse/shirt yang kain jenis lembut2 tu, aku akan basuh pakai tangan. Say no! to washing machinelah! & keje2 laundry guna washing machine, memang dah jadik tugas hakiki my 'sayang'. Tapi, kalau hand-laundry, aku yang take over. Takkan sume pun nak suh my 'sayang' jugak kan... Kejamla camtu...

Tengah aku dok sibuk mengisahkan hand-laundry tuh, tetibe my 'sayang' pun ke dapur gak. Klentang... klentung... ntah hape yang dibuatnye?! Aku pun usha2lah. Rupe2nye tengah gigih jadik chef! Masak nasik, lauk segala bagai... Alooloolooo... ;D


~ Chef of the day masak yang simple2 jer macam ikan goreng nih.


~ Sayur bayam tumis...


~ Ngan cicah mempelam nih. Simple2 pun sodap, babe..!


~ Chef of the day tengah khusyuk makan. Lapor katanye... Patutlah tak tunggu aku, terus bersilat kat dapur! He3...

Memula, aku cam takmo makan la... Last2, terpengaruh jugak dengan hasutan my 'sayang'. Tak buleh blahlah! Adeh3...

2 comments:

azzey said...

Areleez: bl2 sng suh chef tu dtg cni plak....blh bersilat kat dapor cni plak! heh3...

p/s: pssstttt....amik award kat blog nat pas kul 2.....

ArELeEz said...

azzey,
chef nie hak milik xclusive tuan punye blog nie jer.. no sharin'2 woo.. ;P

p/s: blog nat? nat mane?

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google