SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Wednesday, October 13, 2010

MUSIM KAWEN ORANG TERKENAL


~ 10 Oktober 2010... Pernikahan & Persandingan Kayangan buat angkasawan negara, Datuk Dr Sheikh Muszaphar Shukor (Dr M) & pasangannye, Dr Harlina Mohd Yunus (Dr H). Dah name pun perkahwinan angkasawan, kek kawen harus macam replika roket! Gempak, babe..! Bukan setakat hari persandingan jerk! Tapi jugak tempat untuk V.V.I.P & angkasawan seantero donia berkumpul. Memang wedding of the year lah!


~ Sama cantik, sama padan... Bagai pinang dibelah 2, gitu..! Aku skerlah tengok Dr H nih! Sebab dia sker senyum. Sweet jer... Katanye, diorang nie sker makan & sker try tempat2 makan yang baru. Same lah! Aku ngan my 'sayang' pun sker makan & try tempat makan baru jugak! Nie yang tetibe feeling2 nak buat persandingan kayangan nih! 'Buleh tak, B..??!' Ahaks3...


~ Pada tarikh yang same iaitu tarikh ong katanye, 10 Oktober 2010, penyanyi & pelakon, Aqasha pun menamatkan zaman bujang dengan pilihan hati iaitu Noor Baizura Mohd Sabri. Busana kuning lagik, ko! Memang terserlah kebabomlah! Kata Aqasha, diorang sengaja pilih kuning sebab kuning kan warna diraja. So, demi kerana nak melambangkan yang diorang adalah raja & ratu sehari, diorang pun sepakatlah pilih warna kuning as warna busana kawen...


~ Lagik tarikh ong 10 Oktober 2010, seorang pelakon & penyanyi 1 mase dolu serta seorang tokey bas ekspres kontroversi (Sani Ekspres) iaitu Sani Salleh telah pun selamat jadik suami orang. Name isterinye adalah Fatimah Dalilah. Tak perasan lak sape Fatimah Dalilah nih, either orang bese/artis jugak. Wallahualam... Yang pasti, hantaran dia aku rase yang paling mahal dalam sejarah artis kat Malaysia. Juliana Banos si pemegang rekod pun setakat RM 70k jer. Tapi, hantaran si Fatimah Dalilah yang berkawen dengan artis nie plak adalah sebanyak RM 100k! Siap dapat keta (seperti gambar di atas) sejibik ko! Keta tu worth dalam RM 400k! Giler gabanz punye kayo si Sani Salleh nih! Kalau aku tau, dari dolu aku ngorat dia! Ha3... Mata duitan sungguh la... Larikkkkksssssssss.........!!!


~ & lastly, Bienda pun dah kawen dengan pilihan hatinye, Kamarul Zariman Abd Rahman pada 8 Oktober 2010. Awal sket dari diorang2 kat atas tuh. Konsep Arab ngan Bollywood lagik, ko! Ko ado..??! ;P Takde angin, takde ribut, tup2 Bienda dah jadik isteri orang... Sampai ke sudah Bienda kunci mulut, takmo kasik tau tarikh diorang nikah. Memang sulit & persendirian nih!

Hape2 pun, tahniah la untuk mereka2 di atas... Semoga bahagia hingga ujung nyawa... Kepada yang kawen pada tarikh yang same seperti yang tersebut di atas tapi, tak pulak aku mentionkan kat sini, harap mahap la, ek! Bukan sebab aku tak sker korang tapi, sebab korang tak berapa fames amos cam diorang2 nih. Means, tak la aku kenal korang kan... But, still tahniah jugak untuk korang... ;)


*Credit to: murai & joephoto77

2 comments:

azzey said...

Areleez: Sani yang penyanyi dolu2 kan? org kaya rupanya....

ArELeEz said...

azzey,
aah. yg group impression ngan eizlan & norman hakim tuh. mmg la dia kayo! bapak dia ade shippin' co. dia lak bas ekspres.

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google