SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Thursday, October 28, 2010

BILIK SUNTIKAN

22 Oktober 2010... aku bawak nenek ke spital sebab nenek kene amik darah. Bese la... warga emas kan... kene la buat check-up macam nie. Mak pun ade, sebagai peneman. Plus, mak pun nak jumpe doktor gak, demam katanye...

Mak suh aku temankan nenek sebab mak aku kata dia ok, buleh independent la... Plus, kalau suh nenek aku gi sorang2 kang, mau menangis nenek aku tuh! He3...


~ Makanye, we ols pun ke Bilik Suntikan... Uiks! Giler besor jarum injection tuh! Musti nenek aku dah ngeri2 nih! He3...


~ Kitorang sampai quite awal, dalam pukul 7.30 a.m. Orang pun tak ramai sangat lagik. Memasing tengah tunggu turn la nih. Nenek aku no. 19.


~ Aku tengah usha baik punye 1 mamat ensem nih! Giler macho wooo..! Eh2! Tak2... Tipu2... Anywhere, anytime... my 'sayang' tetap di hatiku... Ecewah! La3... ;D


~ Ah kak skang kene rajin2 pakai spec meghah ah kak nih sebab mata macam semakin kerow la plak. Macam pening2 lalat especially kalau nak focus & ngadap pc/lappy lame2. Bile gediks2 ngadu kat my 'sayang' dengan harapan terbitlah kata2 semangat... tapi, terus ah kak kene tarbiah ko!

'Tu la... abang dah suh pakai spec tu, sayang takmo. Kata tak rock la... hape la... Kan dah pening2! Lepas nie pakai jer. Takmo degil2 dah!'

Hah! Gitu la kekdahnye... Ye la... Ye la... Insap la... Tsk3...


~ Renungan makrifat dari nenek... Tajam wooo... Hiks...

Hari tu just bawak nenek amik darah, urine, bawak mak jumpe doktor & amik ubat. Pastu, aku anta nenek balik umah. Petang, lepas balik keje, baru aku anta mak ngan A_bern balik umah dia. Plus, aku pun tido kat umah mak sebab my 'sayang' kan ke KL... Malam tu baru balik, terus jugak tido kat umah mak. Koselah ah kak nak dok umah sorang2 kan...

2 comments:

azzey said...

Areleez: eleh....ckp jelah penakot tahap tak hengat2!!!!!

ArELeEz said...

azzey,
bkn penakut tp, kureng berani jer.. ;P

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google