SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Monday, October 18, 2010

KUCING, OWH... KUCING...


~ Kesianlah plak kat kucing nie... Dah la kurus, mata plak cemey (belah kanan). Korang tau tak cemey tu hape? Cemey tu = mata rosak la... macam buta ke... cacat kat mata ke... Tak sure lak aku nie dialek mane? Perak kot... Errr... kalau salah, sila tunjuk & tegur2kan, ek?! Aku kan budak baru belajar, gitu..! ;P

Kucing nie, kitorang jumpe mase kat Wana Cafe jugak. Sebatang kara jer kot sebab tak nampak plak kehadiran kucing2 lain. Isk3... banyaknye citer pasal Wana Cafe. Macam tak nak abis2 plak. He3...

Tapi, walaupun kurus & nampak tak semenggah, kucing tu hyperactive tau! Abis kerusi dipanjatnye! Mengiau2, merengek2 mintak makanan. Jenuhlah my 'sayang' kopek kulit udang, nak bagi kat kucing yang cemey tuh. How pathetic it was... Aku nie bukanlah pencinta haiwan sangat. Even 1 haiwan pun takde dalam senarai haiwan peliharaan pujaan aku. Dolu2, mase zaman sekolah rendah, ade la 1 cikgu suh buat karangan pasal Haiwan Peliharaan Saya. Jenuh jugak nak perah otak, nak imagine lagik camne la nak buat karangan tu sebab aku takde sekor pun haiwan peliharaan. Orang lain punye la sker membela kucing. Macam anak Cik Siah (geng bas sekolah mak aku) tu, kagum betul aku tengok dia bela kucing! Pagi2, buatkan breakfast iaitu nasik yang digaul bersama ikan yang direbus. Pastu, mandikan... siap syampu2 lagik, ko! Tempat 'ek2' pun dia siapkan tempat khas. So, tak la kucing tu memerut merata tempat kan... Ade sekali tu, kucing dia hilang. Dah berhari2 carik tapi, tetap tak jumpe. Last2, dia gi jumpe tok moh... Hah! Dasat tak dasat tuh?! He3...

Walaupun aku bukan pencinta haiwan tapi, kalau terjumpe ngan kucing2 yang cacat ke... mata cemey ke... tempang ke... touching gak la kan... Tapi, tak koselah plak aku nak usung bawak balik umah. Sape nak jaga? Daripada aku abaikan dia, better la aku tak bawak balik.

Korang camne plak? Sker bela kucing tak?

2 comments:

azzey said...

Areleez: x sker kucing

ArELeEz said...

azzey,
same la.. xberapa ngamlah!

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google