SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Monday, October 11, 2010

DARI TUDUNG SUPER EKSPRESS! KE PERANTAU

Aku happy giler nih sebab Malaysia baru jer dapat another emas for Sukan Komanwel! Sambil blogging (untuk entry auto-published) sambil tengok Astro ARENA. Tup2! Menang plak si Pandalila Rinong! Rase macam nak melompat jerk! Rase macam aku plak yang menang emas! Wah! Over, ko! Ha3...

Hokaylah2! Sebelum aku berangan dengan lebih dasat, lebih baik aku lompat ke kisah sebenar yang aku nak citer. Well... kitorang kan tak jadik nak ke i-city. Kalau tak, buleh jer... Tapi, disebabkan kitorang ade agenda yang lebih dasat makanye, terpaksa dicancelkan lawatan ke i-city tu... Later la... ade rejeki, insyaallah... sampai jugak kitorang nanti... Amin...

Kitorang nak ke Pasar Malam Bangi (PMB), actually. Masuk kali nie, dah 2 kali terjah PMB. Sumenye dengan 1 matlamat iaitu nak carik tudung lycra yang memang cantik2 kat situ. Tapi malam tu, tak buleh nak carik tudung secara aman sebab cuaca macam nak ribut wooo... Angin kuat giler! Plus, banyak peniaga yang dah tutup booth. Kitorang terpaksa terjah yang paling dekat & satu2nye booth yang tak berkemas nak balik lagik. Sap2 soi! Ekspress giler we ols carik tudung! Kalah Tudung Ekspres kat Astro yang Lisa Surihani Garnier tuh! Hu3...

Ekspres2 pun, makan ratus jugak duit melayang macam kene tiup angin sepoi2 bahasa! Tetibe jer insap! Tsk3... Insap sekejap la... He3... On the way balik, we ols singgah kat Restoran Perantau. Lapor, babe sebab belum dinner..! Adeh3...


~ Sementara tunggu order sampai, we ols belasah pizza yang Abang Mie tapau nie dolu. Alas perut katanye...


~ Membulat! Hu3... Tapi, nak enterframe jugak! Ngeh3...


~ My 'sayang' buat muka paling tak semenggah di abad ini..! Penat vs lapor! Alooloolooo... kesian2... ;P


~ Penat tak hengat nenek aku, kene usung ke hulu, ke hilir dengan cucu2 dia. Nie namenye, jalan2 sampai lebam, nek..! ;P


~ Alaaa... mak tengok sane lak..! Huuu...


~ Mak tengok sape la agaknye tuh?! Sungguh tajam & sexy renungan matanye..! Ecewah! ;D


~ Sekejapan jer dah tinggal banyak nih! 'Monster2' tengah kebulur la katakan... Ha3...


~ Menu aku dah sampai dah, Nasik Goreng USA. Tak agak2 punye jauh! Oversea tuuu... Heh3... Menu orang lain tak kose nak snap2. Plus, memang tak sempat snap pun... sebab asal sampai jer, diorang ngap! Asal ngap jer, sampai! Kebuluran tahap kritikal tuh! He3...


~ Lip2 dah bersara sementara jadik duta keamanan sebab tengah mamai2, baru bangun tido. Nak tengok camera pun macam tak ikhlas jerk! He3...


~ Odah memang terbaik punye melekat ngan Kak Aneem..!


~ Cobaan ah kak untuk mengecikkan pipi..! Tengok sekali macam berjaya... Tapi, tengok 2 kali, memang tak buleh blah! Nampak jugak bulat! Tsk3...


~ 'Wanita pertama' tengah bersidang... Kaum Adam jadik bodyguard kelas 1. Aku plak jadik emcee. Heh3... Perasan! ;P

Best jugak Restoran Perantau nih. Makanan pun best2! Hokay la... Servis pun pantas! Tu yang paling penting tuh! Pastu, tempat makan dia ade 2 bahagian. Ko buleh pilih either nak dok kat kerusi/bersila jer. We ols pilih yang bersila sebab rase cam praktikal sket kot untuk Lip2 ngan Odah yang dah mamai2 tuh.

Overall... 4/5 stars to Restoran Perantau! Kalau Warung Kita nak terjah pun bagus jugak. Kalau korang nak terjah pun buleh... Tapi, jangan tanye aku camne nak sampai sane?! Sebab aku memang fail bab2 jalan nih! Garmin, please..! Tak pun, Google, please..! He3...

2 comments:

azzey said...

Areleez: apparaaaaa....tau mkn je, jln x tau!

p/s: agak2 nenek sker x kita bwk dia bejaln ari tu?

ArELeEz said...

azzey,
ye! org sedar.. itulah kelemahan org.. tsk3..

p/s: sker banget kot! sbb asik citer jer kat sume org. ha3.. pastu, dia tggu kite bwk dia gi trap sg klah lak. nak rendam kaki katanye..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google