SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Tuesday, August 2, 2011

MENU BERSAHUR 1 RAMADHAN 2011

Seperti tahun2 lepas, tahun nie jugak ah kak akan update menu2 yang ah kak makan semasa bersahur & berbuka puasa. Bukan niat nak menunjuk2 (makan mende simple2 jer pun kan... takkan nak menunjuk2 plak!) tapi, sekadar nak berkongsi.

Plus, mana la tau kot2 buleh kasik korang idea jugak nak masak/makan apa time sahur & berbuka kan... Kita mulakan dengan menu bersahur untuk 1 Ramadhan 2011 dolu lah!

~ Ada nasik putih yang dimakan bersama asam pedas ayam nih...

~ & jugak ikan masin goreng sebagai pembuka selera. Tau2 jer la kan... subuh2, mana la nak berselera menengok makanan di depan mata. So, harus ada sesuatu untuk pembuka selera!


Sume menu di atas adalah dimasak sendirik oleh tuan tanah kedaung (ayat penyata. Heh3...). Masak belah petang/malam hari sebelumnya & direheat waktu sahur. Begitu la kekdahnya...


Sekian... melaporkan... ;P


:: Like tak? Like tak? Like la... Mekacih... ::


4 comments:

J@J@ / Bini The Rock said...

bersahur pagi tadi menu saya adalah ikan sepat masin sekor, sardin lenyek dan tepung goreng...sempoi bukan??

si tuan putri kiUt said...

bravooo3!!!

selamat berpuasa ye

ArELeEz said...

J@J@ / Bini The Rock,
owh.. mmg sempoi tp, marvellous yummy2! hadoi! meleleh air liur nih! tsk3..

ArELeEz said...

si tuan putri kiUt,
ahaks3.. selamat b'puasa to u too..!

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google