SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Friday, August 19, 2011

MENU BERBUKA PUASA 13 RAMADHAN 2011

Sambung citer shopping raya..! Yeehaaa..!!! Eh2! Over plak! Hiks...

Lepas shopping kat The Store, kami ke Greentown Mall (GM). Nak shopping baju raya. So, kami terus ke Nagoya. Tema belah mertua kaler purple. Thank God sebab kaler tu memang bersepah2 kat Nagoya. Sker hati ko lah nak buat pilihan, yang mana 1 berkenan.

Disebabkan mudah betul nak mencarik kain ela berkaler purple makanya, penyopingan kat Nagoya menjadik cepat dari biasa. Owh... yeah..! & aku sempat belikan mak kain ela jugak. Kaler mak pilih sendirik. Purple jugak. ;)

Tak sempat nak shopping tudung sebab masa tu dah almost 7 p.m. Nak ke Restoran Sabar Menanti plak sebab dah booking meja. Kang kalau tak sempat berbuka, ada pulak yang menggelupur kebuluran. He3...

~ Sementara menunggu azan berkumandang, memasing pun sawan camera dolu. ;P

~ Peace, ya'll..! ;) Eh! Aku pakai tudung syria yang kakak aku belikan tuh. Santek tak? ;P

~ Rifqi memang good boylah! Sepanjang perjalanan dia asik mentido jer. Menangis bila haus, nak susu jer. Cayalah!

~ Memang tak meragam sangat budak kecik nih! Holloh3...

~ Kak Yong ngan Odah dah tak sabor nak berbuka. Odah masih maintain cool. Kak Yong plak dah curik2 makan nasik. Alah haiii..! 

~ Menu berbuka puasa 13 Ramadhan adalah... drum roll please... ecewah! He3...  Siakap 3 rasa.

~ Tom yam campur. Bestlah tom yam dia. Secukup rasa derrr..! Terkenang2 sampai skang. Owh...

~ Kailan ikan masin. Sodap jugak.

~ Ayam goreng kunyit. Pun sodap!

~ Owh... yang nie bukan menu berbuka, ye! Tapi, nak jajalah wajah beliau sebab sudi belanja kitorang. Means, berbuka puasa hari tu ditaja sepenuhnya oleh Kak Aneem. Terima kasih daun keladilah! Bulan depan belanjalah lagi..! ;D

Actually, sebelum ke Nagoya lagik aku ngan my 'sayang' dah bookingkan meja kat Restoran Sabar Menanti nih. Kalau aci walk-in kang takut makanan sold out & meja fully-reserved. 

Masa kitorang sampai tu pun, makanan2 yang ready made dah abis. Tinggal senduk jer. Ikan kembung bakar tinggal 3 ekor. Itulah yang kitorang rembat.

Kesimpulannya, makanan yang kitorang amik sume sodap2 belaka. Tak tau la either memang betul2 sodap ke... atau sebab ada orang belanja maka menjadik sodap ke... atau pun sebab lapor, so sume automatic jadik sodap! 

Hmmm...


:: Like tak? Like tak? Like la... Mekacih... ::



6 comments:

Umie Artoqiemie said...

x meragam dia.. bagus betul..

ArELeEz said...

Umie Artoqiemie,
yupp! mmg good boy sgt2!

fairus said...

DULU TAK PERNAH MAKAN KAILAN IKAN MASIN.. UMUR DAH 30 TAHUN BARU MAKAN.. SEDAP TU RUPANYA...

ArELeEz said...

fairus,
owh.. really? so, skang musti dah addicted! he3..

azzey said...

alaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....np belanjer masa we alls x de..:(

ArELeEz said...

azzey,
tu kene tnye ngan org yg m'belanjalah! he3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google