SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Sunday, August 21, 2011

MENU BERBUKA PUASA 17 RAMADHAN 2011

Turn berbuka kat rumah Mak Lang plak. Aci potluck. Bawak sorang sket, lepas tu makan ramai2... Kan ke best tuh! Terus rasa nak raya cepat2! Ha3...

Ah kak sentiasa over, noks! ;P

Ding-dong, ding-dong, pukul 7 p.m baru sampai kat rumah Mak Lang. Mak dah start berzikir dah. Owh... biasa la tu kan... He3...

~ Menu banyak! Tak kose ah kak nak mengsnap satu persatu, hokay! Hu3... Ini pun amik gambar yang dah tinggal saki-baki. Sebelum berbuka tak sempat nak mengsnap sebab sibuk mentransfer kuih-muih ke dalam pinggan. Rajin kan ah kak? ;P

Meh nak list down menu:-

1) Nasik putih
2) Kaki ayam masak sir-sau
3) Ikan pekasam goreng
4) Daging masak kicap
5) Hati ayam masak kicap
6) Kacang goreng suun
7) Sambal telur rebus
8) Sambal tumis ikan bilis
9) Cucur udang
10) Kuih-muih
11) Air cendol, sarsi & sirap selasih.

Aku rasa ada lagik. Tapi, dah tak berapa ingat dah. Halal jer la, ek?! ;P

~ Lepas makan, aku melayan Cik Odah yang sakan nak berposing. Tu lambang 'Peace' dia la tuh! Ha3...

~ Kak Yong pun nak enterframe jugak. Sweet! Macam Acu dia... Kan3...??? Ahaks3...

~ Diorang = sweet! Acu dia = sweet3!!! Ha3...

~ Pose tak buleh blah daripada Cik Odah. Aku yang suruh dia buat muka paling gediks dalam donia... & inilah hasilnya... Bagus! Ha3...

Berbuka ramai2... perut kenyang... hati gumbira... terus rasa heaven! Kan3..??? ;D


:: Like tak? Like tak? Like la... Mekacih... ::



4 comments:

Asrul "iLham" Sany said...

penulis datang melawat, follow dan komen blog kamu...

thanks sb sudi singgah blog saya

;D

ArELeEz said...

Asrul "iLham" Sany,
owh.. tq2.. it's appreciated!

u're welcome! ;)

azzey said...

mmg odah yg gediks..:)

ArELeEz said...

azzey,
gediks + cik mei (kecik comei) bak kata odah.. he3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google