SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Friday, August 12, 2011

MENU BERBUKA PUASA 7 RAMADHAN 2011

Masih lagik di rumah mertua...

Berbuka ramai2 memang meriah! Tambahan plak, my 'sayang' ada 10 adik-beradik! Walaupun sume tak dapat join sebab terpaksa balik awal tapi, tetap meriah jugak. Plus, yang balik awal tu Abang Poi & family ngan Bulat jer...

Petang tu, adalah jugak aku tolong2 my MIL masak kat dapur. Sambil diescort oleh Udda & Cik Ani (tunang A-im). Bila dah dekat2 pukul 6 p.m, aku cepat2 mandi sebab nak ke PARAM dengan my 'sayang'. Takde tujuan nak beli apa2 pun sebab makanan yang ada dah banyak derrr..! Ditambah plak dengan kuih-muih yang Abang Udit beli, fuh... memang banyak la kan...

Sampai PARAM, rasa macam nak beli cucur udang la plak. Eh2! Tadi kata takmo beli apa2. Propa, hokay..! Propa! Ha3...

Dah terbayang2 dah rupa paras cucur udang yang disaluti sos tuh. Slurrppp2!!! Hadoi la... Jenuh mencarik sampai ke hujung nun tapi, takde plak orang jual cucur udang. Haish! Kuchiwa ah kak, noks! Last2, beli air tebu jerlah. Hu3...

Kesimpulannya, menu berbuka puasa untuk 7 Ramadhan 2011 adalah nasik putih, ikan termenung + terubuk goreng + cicah, murtabak pisang, roti canai, kuih-muih, ikan masin goreng, labu air rebus & ayam masak merah. Plus, air laichi, air tebu ngan teh susu panas. Santak perut tak hengat! 

Adeh3... 

Makan sebelum lapar & berhenti sebelum kenyang. Tapi, aku nie dah santak pun dok gigih tercuit2 roti canai lagik. Why3..??? You tell me, please! Hu3...


:: Like tak? Like tak? Like la... Mekacih... ::



2 comments:

Redbloodsnow said...

Fuhh...nasib baik takde gambar. kalau hadoo...kompom melior tgk :D

ArELeEz said...

Redbloodsnow,
klu kat umah mertua, mmg b'chenta sket nak mengsnap gambar. he3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google