SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Tuesday, August 16, 2011

MENU BERBUKA PUASA 9 RAMADHAN 2011

9 Ramadhan... we ols berbuka puasa di rumah jer... Ada menu yang dimasak sendirik & ada jugak yang ditapau dari PARAM.

Petang tu, aku tumpang Ros balik kerja sebab my 'sayang' ada hal. So, aku terus balik rumah & memulakan operasi menyepahkan dapur! Ha3...

My 'sayang' plak ditugaskan untuk singgah PARAM untuk beli apa2 yang patut.

~ Gulai daging... PARAM mari. Hmmm... not bad la...

~ Ikan keli goreng & daging masak hitam. Ikan keli tu of cos la lauk my 'sayang'. Aku request daging masak kicap. Tapi, nan ado la plak. Makcik tu tak jual. Dia replace dengan daging masak hitam. Keras kematu sangat la... Seperti reheat daging semalam jer kan... Isk3...

~ Kuih-muih... Of cos la PARAM mari jugak. Kose ah kak nak main2 ngan tepung buat2 kuih, noks! ;P

~ Nasik goreng cili padi. Masak sendirik nie tau! Bangga2... Ha3...

~ Disebabkan tekak nie teringin sangat nak makan cekodok, so dengan penuh daya usaha yang gigih aku membuatnya. Nie versi cekodok sayur sebab campak kentang ngan kobis. Lepas tu, buat sambal tumis untuk jadik pencicah. Heaven, noks... meng-ngap3!!! Tau2 jer dah licin! He3...

Sekian... melaporkan untuk blogungukechentaan... ;P


:: Like tak? Like tak? Like la... Mekacih... ::



2 comments:

azzey said...

x abis2 dgn cekodok...:)

ArELeEz said...

azzey,
well.. u know me..! he3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google