SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Thursday, September 23, 2010

TUTUP BALANG KUIH RAYE???

Malam tadi, aku berblogging... sambil ditemani mak aku. Dah 2 malam mak tido kat umah aku. Tapi, pagi jer mak kene balik sebab ade hal. Macam pagi semalam mak balik sebab petang tu mak nak konvoi raye ngan geng bas sekolah dia. Hari nie pun balik pagi jugak sebab petang geng bas sekolah mak nak datang umah. Petang kang, pas balik keje, aku & my 'sayang' amik la mak, tido sini lagik. Kesian plak mak dok sorang2. A_bern still kat Kajang, tempahan menjahit pun dah tak banyak lagik sebab mak dah sudahkan sumenye sebelum raye. Coming soon kot.

Mak aku layanz tv citer Qabil & Habil. Aku plak blogging. My 'sayang' dah lame mentido dalam bilik. Janji nak teman aku blogging. Konon2 nak tido 15 minit jerk. Tup2, sampai ke subuh dia bantai tido. Kecewa ah kak, noks! Tsk3...

Dalam pukul 11.30 p.m, aku tengok mak aku dah baik punye lena. Tv yang tengok mak, bukan mak yang tengok tv. Ngeri plak aku nak berblogging sorang2 takde teman nih. So, aku angkut lappy bawak masuk dalam bilik. Sambung blogging atas katil jerk. Tetibe kan...

My 'sayang': Tutup kuih mane... tutup kuih? (Sambil mengeliat, bukak mata, angkat badan sambil meniarap. Buleh imagine tak?)

Aku: Tutup kuih hape, B? Mane ade kuih kat sini! (Rase ngeri & terkejut tapi, buat2 cool)

My 'sayang': Tutup balang kuih raye... yang tadi tu... ade kat sini.

Aku: Mengarutlah B nih! Tido3! Shhh...

Buat suspen jer my 'sayang' nie tau! Tengah tido pun buleh pikir kuih rayekah? Hape kes..??! Nak kata mengigau, mata baik punye celik. Siap angkat badan lagik tuh! Isk3... Aku citer la kat mak. Mak punye gelak tak hengat! Ha3... Yang my 'sayang' plak, muka confuse jer sebab dia pun tak ingat bile mase dia bangun & cakap camtu?! Haish!

Ade ke orang mengigau mata celik, ek?

4 comments:

azzey said...

Areleez: balang kuih kat kpg kot...ha3....

no need to reveal said...

hehehehhe lawak giler baca...mesti dia mimpi tengah makan kuih raya..pastu dah habis makan nak tutup la kan....tu yang duk cari tuh hahahaha...

ArELeEz said...

azzey,
ntah la.. tido pun buleh pikir makanankah? hadoi!

ArELeEz said...

no need to reveal,
mungkin la.. ntahhape2ntah! ha3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google