SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Wednesday, September 29, 2010

GEGAK-GEMPITA RAYE 2010 (EPISOD: AKTIVITI 5 SYAWAL)

Baru sampai 5 Syawal. Walhal skang dah 20 Syawal. He3... Nak buat camne kan... Dah tuan tanah kedaung gigih nak mengupload segala gambar2 raye & menghebahkan citer2 raye yang tertangguh. Layanzkan jer lah... He3...

Pagi2 lagik dah bangun. Eh, tak! Jangan terpedaya sebab yang bangun pagi2 tu bukan aku tapi, mak aku ngan kakak aku. Aku nie, seperti bese la... musti mentido tahap tak hengat punye..! Ngeh3...


~ Breakfast of the day... nasik goreng simple tapi, sodap tak terkira! ;P


~ Telur dadar, ikan masin ngan lauk2 semalam yang direheat pun ado. Dah jadik macam 1 tradisi turun-temurun family aku, kalau makan nasik goreng, harus ade lauk2. Tak kesah la lauk hape?! Telur dadar/mata pun buleh..!

Lepas makan, rehat2 jap. Pastu, aku kuar ngan mak, gi Lembaga Air Perak (LAP) & Tenaga Nasional Berhad (TNB). Nak settlekan bil2.


~ Serba pink mak hari tu. Cun ahh..! ;D


~ Opis TNB.


~ Tengah tunggu turn nak bayar bil. Sib baik tak ramai orang sangat.

Pastu, we ols ke pasar plak. Nak beli barang2 dapur & ikan untuk masak, buat lauk time lunch. 5 Syawal nie kira cam hari off dari beraye la... Pagi sampai tengahari jer kuar. Petang memang betul2 free la... Belah malam lak, aku & my 'sayang' balik kampung mertua. Tukar 'shift'. He3...


*Nantikan update aktiviti di umah mertua plak pasnie..!



*!

2 comments:

azzey said...

Areleez: mmg la sedap.....tgl nak ngap je....hish!

ArELeEz said...

azzey,
tau xpe..! sorga, owhh.. jeles la tuh! ;P

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google