SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Wednesday, September 8, 2010

BUTANG CHEONG SAM

Last Saturday, pepagi lagik aku dah roger2 mak, tanye mak nak gi mane2 tak?! Sebab aku free. So, buleh la jadik driver mak. Mak aku kata nak beli butang cheong sam, nak pasang kat salah 1 baju anak dia. Baju Melayu abang aku kot! Tak pun, baju kakak aku. Ntah la...


~ Macam nie la lebih kureng rupa butang cheong sam tuh. Letak kat baju kurung buleh, kat baju Melayu pun buleh. Kira unisex la...

*Credit to: fashion-and-beauty-store

Lepas beli butang, aku bawak mak aku gi pasar. Saje belikan mak stock barang basah ngan kering. Tapi, mak plak yang dah tak tau nak beli hape?! Ye la kan... makan sorang2. A_bern kakak aku dah angkut ke Kajang sempena coti sekolah. Malam sok baru balik. Tu yang mak aku blur2 tak tau nak beli lauk hape tuh?! Last2, beli sutun ngan sayur2-an jer. Hmmm... kalau anak2-menantu2 balik, confirm laju jer idea mak aku datang! Heh3...

~ Pastu, singgah hardware sebab mak aku nak beli sudip ngan sudu gula. Sudu gula mak aku memang khas untuk gula tau! Alaaa... yang bentuk bulat kecik sket dari senduk tu, ha..! Kalau buat air se-jug, sukat jer 2 sudu tuh, gerenti secukup rase punye..! & disebabkan tu lah jugak kat umah aku pun ade sudu gula spesel tuh. Anak emak katanye kan... Ngeh3...


~ Pastu, beli penyapu plak. Nenek aku yang request.


~ 'Hokay! Done! Jom balik!' Kata mak kepada aku...

Makanye, aku pun mendriftlah dengan berhati2... Ecewah!


Truly, Madly, Deeply by AreLeez Adnan

2 comments:

azzey said...

Areleez: masa tu jln jem x kt pekan? sini hari sabtu & ahad ...jem giler2...coz orag kuar beli brg utk raya!

ArELeEz said...

azzey,
x sgt.. +, this year mmg dah kureng jemm la kat sini. maybe sbb org xberapa kuar soppin' coz gaji dah lepas kot.. xpun, ramai yg balik kg mertua. tp, serius! traffic went smoothly la..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google