SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Sunday, September 26, 2010

GEGAK-GEMPITA RAYE 2010 (EPISOD: PAK TAM, HERE WE COME!!!)

Pejam, celik... pejam, celik... akhirnye, sampai jugaklah ke umah Pak Tam. Eh! Tapi, tak la pejam, celik jer kan... sebab quite jauh gak tuh. Sempat gak la aku mentido kat dalam keta. Acara wajib! Kalau tak tido memang tak sah! Heh3...


~ Sampai2 jer, terus kidnap budak kecik tuh. Bukan yang dok ngan aku tuh... yang tu Cik Odah. Sume pun dah kenal kan... Tapi, yang ngan my 'sayang' tu, ha..! Baby baru Pak Tam & Mak Tam. Anak ke-4 diorang. Giler panjang name dia, hokay..! Nurul Alia Alesya Adelina Mohd Nazari. Fuh! Nie kalau sebut senapas time akad nikah nie, musti semput! Dasat2...


~ Pantang orang tala camera jer, aku posing. Aku posing jer, orang tala camera. Ha3...


~ Ibu kepada 'duta keamanan'... ;P


~ Wajah yang wajib dijaja..! Ngeh3...


~ Odah gigih bukak balang kuih raye.

Mase we ols sampai, Mak Tam tengah gigih buat preparation untuk jamu kitorang makan tengahari. Harum semerbak jer bau masakan. Sungguh menusuk di segenap rongga hidung wooo... Secara automatic rase kebulur! Adeh3...


~ Menu yang dihidangkan & dimasak sendirik oleh Mak Tam. Super marvellous! Paling best adalah sambal ayam tuh! Perrgghhh..! Berpinggan2 aku makan wooo...


~ See2! Sambal ayam tu lah yang aku dok usung. Siap singsing lengan baju lagik ko! Terangkat, babe..!


~ Memasing dah kebulur nih! He3...


~ Baru lepas makan nih. Lepaking kat luar, relax2kan perut yang dah 'menegang' tuh. Hu3...


~ Same tak muka kitorang? Errr... yang pasti, aku lagik vogue da vass kan? Kan3...??? ;P


~ Nie la Mak Tam aku. Memula, dia tak perasan yang aku nak snap gambar dia. Bile nampak flash, baru dia jerit2, malu katanye... Mak Tam kene belajar terima hakikat la yang anak buah dia nie seorang blogger tegar! He3...


~ Uteh & Mak Tam... Lepaking kat dapur sambil borak2...

Mase tengah dok lepaking kat luar tu, timbul lak idea sengal nak amik gambar semasa melompat lebih tinggi. Plus, laman umah Pak Tam tu dipenuhi dengan rumput ijo. Luas lak tuh! Memang terbaiklah kalau nak dijadikkan lokasi photoshoot kan...


~ Get ready untuk melompat..! Tunggu aaa...


~ Hokay2! Nak lompat dah nih! Jeng3...


~ & melompat dengan riang..! La3...


~ Melompat ke menurun nih? Ha3...

Mase nak balik tu pun masih gigih snap2. Bergambar secara berjemaah plak.


~ Kalau korang terror, cuba carik ah kak katne? Ngeh3...


~ Dapat carik tak? ;P


~ Sume pun tengah weng2..! Muahaha...

Kata takkan balik selagik tak malam kan... Prinsip la tu kiranye kan... Makanye, mase on the way nak balik tuh, dah pikir2 nak terjah umah sape lak?!


*Nak tau kitorang terjah umah sape? Hmmm... kene la... tungguuuuuu........ ;P

2 comments:

azzey said...

Areleez: tu bkn melompat namnya.....tp mengelejat !!! kah3...

ArELeEz said...

azzey,
xkesah la.. janji vogue! ahaks3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google