SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Thursday, September 30, 2010

GEGAK-GEMPITA RAYE 2010 (EPISOD: ITIK PULANG PETANG...)

Masih lagik di umah mertua... 6 Syawal tu, we ols tak gi mane2 rasenye. Lepaking kat umah jer. Plus, belah tengahari, Mak Ngah, family Pak Anjang ngan Cuk Dam nak datang beraye kat umah my MIL. Belah pagi, memang tak buat hape2 la melainkan tengok tv, makan & mentido. Heh3... Belah tengahari jer yang busy bee sket sebab nak tolong my MIL masak hape2 yang patut. Aku masak sayur kacang buncis tumis ngan udang jer pun... Yang lain2 sume my MIL yang handle.

Dalam pukul 1++ p.m, para tetamu sampai... Prepare la hape2 yang patut & makan... Petang2 sket baru tetamu2 balik. Sebelum balik sempat lepaking ramai2 kat luar sambil makan jambu madu fresh, dipetik dari pokok & dimakan... Bukankah terbaik dari ladang tuh? Heh3... Pak Anjang lagik dasat! Siap panjat pokok mata kucing lagik..! Ha3...


~ Pas tetamu2 balik pun, aku & my 'sayang' still lepaking kat luar. Cuci2 mata tengok sawah padi luas terbentang... Saujana mata memandang... Ecewah!


~ & sambil2 tengok itik2 peliharaan mertua aku terkedek2 pulang petang. Comey jer... Kalau sekor gi berendam, sume pun ikut sekali. Kalau sekor naik, sume naik same2. Sepakatlah diorang nie kan? Kalau sume manusia dalam donia nie sepakat camtu, kan ke bagus?! Aman donia... Tapi, sepakat dalam hal2 yang +ve la...

Malam tu, we ols balik umah mak plak sebab sok nak gi Tepeng, ziarah Pak Ngah Sudin. Jalan2 raye lagik..! Best2... ;D


*Ke Tepeng la plak pasnie...

2 comments:

azzey said...

Areleez: itik tu jln terkedek2 cam tun punya blog ni kah? ha3...

ArELeEz said...

azzey,
woit! mulut tu ade insurankah? dush3!

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google