SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Thursday, September 9, 2010

LAST MINUTE PUNYE SHOPPING

Kitorang plan nak shopping after berbuka pose (28 Ramadhan) tu. Lepas semayang Maghrib, memasing cepat2 bersiap.


~ Hape la yang dikesahkan oleh ibu mertua & menantu nih? Tak la ketahuan... sebab aku sibuk mentouch up. Heh3...

Siap cepat2 tu konon2nye takmo redah jemm la kan... Tapi, bile dah sampai ke tempat yang dituju tuh, rase macam magic plak sebab traffic went smoothly, owhhh... Tak tersekat2 langsung! Either diorang sume dah siap shopping awal2/ramai yang balik kampung mertua/memang takmo shopping... Ntah la... Tapi, memang berjalan lancarlah pergerakan kitorang. Even kat mall pun tak sesak napas macam dolu2. Ramai la jugak kan yang dok pilih2 baju kat situ tapi, tak sepadat di tahun2 sebelumnye la... Hmmm... memang magic!


~ Memula, gi KGR Textile kat Bandar Baru sebab mak aku nak beli tikar buluh songket. Awal2 pose hari tu aku ngan mak ade usha2 dah. Mase tu harga dia 25 hengget sehelai, saiz kecik la... Malam tu, harga dia dah runtuh menjadik 22 hengget jerk! Aku bargain nak 20 hengget sebab konon2 discount malam raye la kan... (Padahal, raye lagik 2 hari! Hiks...) Mamat salesman tu kata cannot la... sambil buat muka kesian... Aku bargain lagik! Sehelai 10 hengget! Kali nie mintak discount student plak! Konon2 muka ah kak nie muka student la kan... Ha3... Ngeri jer mamat tu dengor aku bargain! Sadis aku tengok muka dia! He3... Alaaa... gurau2 jer dik non... Ah kak tak sekejam tu, hokay..!

Dah dapat tikar, kitorang gi The Store plak. My 'sayang' nak carik khakis & aku plak nak carikkan kemeja untuk my 'sayang'. Sudah janji mau belikan as besday pressie. Best la tuh! Sebab dapat ketuk poket isteri dia yang cantik jelita nih! Huuu... Tapi, takpe... sebab aku akan 'balas dendam' on 16 September nih! Siap boldkan lagik tuh! Ahaks3...


~ Mak pun gigih tolong aku carik kemeja yang sesuwai. Kalau buleh nak ade kaler merah2 sket. Sampai terpejam2 mata mak aku, owhhh... He3... 'Thank you, mak...'


~ My 'sayang' tengah fitting khakis. Aku gigih suh beli size besar2 sebab tiap2 tahun, seluar my 'sayang' musti tukar saiz! Secara menaik plak tuh! Kalau menurun macam hokay la jugak kan... Haish lah haiii..!


~ Mase fitting kemeja pun aku suh fitting yang besor godang! My 'sayang' kata dia pakai L. Aku paksa pakai XL. Untuk memuaskan hati isteri kesayangan dia nih makanye, dia pun fitting la XL. Terus mak aku gelak secara sadis sebab dah nampak macam kelambu la plak! Selebet jer... Ha3... Keji, owhhh... bini dia tuh..! Ye la... Ye la... L la... ;P

Pastu, my 'sayang' ajak ke Giant sebab nak beli sandal katanye... Dapatlah merembat sepasang... Last sekali, we ols ke TF sebab mak nak carik balang kuih raye yang mak dah usha kat umah Cik Siah (Geng bas sekolah mak aku. He3...) Tapi sayang 1000 kali sayang sebab dah sold out! Cian mak aku tau! Hape la tokey TF nih! Lain kali amik stock banyak2 la..! Wah! Tetibe tokey plak kene sound kan... Ngeh3...

4 comments:

azzey said...

Areleez: pakcik kata...suar dia cam badut ! ha3...sian pakcik

ArELeEz said...

azzey,
xkesah la cam badut ke.. hape ke.. yg penting, beliau tetap t'ensem di hatiku..! ahaks3..

azzey said...

Areleez: sian pakcik.....hi3.....kelakor2.....janji hati senang ye x???? :)

ArELeEz said...

azzey,
ye la.. betul latu.. tp, update t'kini kan.. baju kemeja yg pakcik pau tu dah sempit! hadoi!

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google