SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Monday, September 6, 2010

PERGI KE PASAR MEMBELI IKAN...

Ziarah pusara arwah abah pun sudah... melawat umah nostalgia pun sudah... Kitorang pun plan2 la hapekah aktiviti seterusnye?! Wah! Bulan2 pose pun gigih nak beraktiviti bagai kan... Hiks... Alaaa... bukan selalu pun dapat berkumpul ramai2... Dah ade peluang, musti la nak guna sehabis baik! Betul tak? ;D

Kitorang dah sebulat suara nak berbuka kat umah mak petang tuh. Makanye, aku, my 'sayang' & mak pun ditugaskan untuk ke pasar, beli hape2 yang patut untuk dimasak jadik juadah berbuka. Mengapa kitorang yang jadik pilihan adalah sebab yang lain2 ade urusan memasing. Kakak aku nak sopping kasut raya A_bern. Abang aku lak nak ke TF ngan Kak Aneem. Aku ngan my 'sayang' jer yang free. So, kamilah yang jadik sasaran..!


~ Memula beli ikan temenung nih sebab ade request nak suh mak masakkan ikan tumpi (ikan yang dimasak dalam daun bersama sambal2 istimewa ciptaan mak aku.)

Pastu, beli udang, bihun, sayur2-an & beberapa bahan2 lagik la. Tak ingat dah aku hape mendenye?! Plus, takkan nak mention satu2 kot. Macam tak relevan la plak.


~ Last sekali, we ols beli pisang sebab my 'sayang' request nak cekodok pisang. See2! Sungguh bagus kan my 'sayang'? Dia request mende yang murah2 jerk! Tekak bajet betullah! Ha3...

Selesai membeli, we ols terus balik umah mak. Ye la... takkan nak bawak ikan tu berjalan2 plak kan... Busuk plak kang! Sampai umah, aku ngan mak aku terus bersilat kat dapur! Anak2 & menantu2 mak yang lain memang betul2 mau kasik dera sama aku nih! Sebab sampai abis aku tolong mak, tak nampak kelibat diorang. Cisss!!! How dare you ols, ek! Tak aciii...!!! Hu3...


Truly, Madly, Deeply by AreLeez Adnan

2 comments:

azzey said...

Areleez: hek eleh.....bkn slalu tlg pon......chait!

ArELeEz said...

azzey,
sbb bkn selalu la yg kene b'kira tuh! ha3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google